Home » Alfa Romeo , Overige

Arese krijgt klein eerherstel door renovatie testcircuit

19 december 2012 11:30 Geen reacties

Arese toekomst

Alfa Romeo keert niet terug naar Arese, maar de voormalige grote productielocatie waar meer dan 10 jaar geleden de laatste Alfa van de band rolde, krijgt wel degelijk een rol in de autosector, zij het een hele kleine. Daarbij zal de geschiedenis wel hoog in het vaandel staan. Onlangs schreven we al dat dit het geval zou zijn en nu komen er steeds meer details naar buiten over het reeds ondertekende plan dat op tafel ligt. Het plan heeft de goedkeuring van de deelgemeenten Arese en Lainate. Om de geest van Alfa Romeo ook in het nieuwe plan terug te laten komen, heeft de eigenaar het herstel van het voormalige testcircuit hoog op de agenda staan (foto onder). Hier kunnen fabrikanten nieuwe modellen presenteren en kunnen dagelijks cursussen, testritten en meetings plaatsvinden.  In de buurt rond het complex zitten veel autobedrijven.

arese3

Dat wat ooit de toegang was tot het testcircuit van Arese, zal volgens het plan in ere worden hersteld.

Waar de oude productiehallen staan, kan een commercieel centrum verrijzen en zullen enkele productieve bedrijven zich vestigen naast reeds bestaande industrie. Er is zelfs plek voor een aantal woningen, wat echte Alfisten natuurlijk enorm kan aanspreken. Het gaat wat nieuwe bebouwing betreft om een totale oppervlakte van 77.000 vierkante meter. Er is ook een deel van de betrokken partijen, dat altijd nog hoopt op een productieve toekomst in de auto-industrie. Maar het plan om bijvoorbeeld een ontwerpcentrum te creëren lijken niet levensvatbaar en krijgen weinig respons.

arese4

De eerst verbouwingen zijn al in werking gesteld. Op de plaats van de hallen en het terrein waar ooit nieuwe Alfa Romeo’s konden wachten op transport, werkt men inmiddels aan een nieuw parkeerterrein voor de bezoekers van het Expo-centrum (foto’s boven en onder, vroeger en nu). Dit wordt vaak als een laatste symbool gezien van Alfa Romeo’s verleden als zelfstandige fabrikant.

arese2

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Overige

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties