Armoe troef op Bologna Motorshow

Motorshow

Niet wat betreft de waarde van het bosje Ferrari’s en Pagani Zonda’s die er te zien zijn, maar gezien de hoeveelheid water bij de wijn, die nodig was om de show uit Italië door te laten gaan.

Inmiddels zijn daar de nodige discussies gaande, die wij nog herkennen van onze eigen RAI van afgelopen jaar. Ook nu klinkt de stelling; Is dit gewoon een anders soort show, of is het domweg een showonwaardig evenement geworden? Critici die al jaren vinden dat Italië weer een grote autoshow vanuit Turijn moet hebben i.p.v. uit het mooie Bologna, dat cultureel veel te bieden heeft maar niets te maken heeft met de nationale autoindustrie, grijpen deze uitgeklede show aan om hun standpunt hard te maken. De Motorshow van Bologna was al niet om over naar huis te schrijven volgens hen, maar is dat nu al helemaal niet meer.

De autoindustriële crisis ligt uiteraard ten gronslag aan het feit dat veel fabrikanten, inclusief FGA, de kleinere shows tegenwoordig mijden. Ondanks dat tonen we hier een klein fotoverslag van de show.

Een gedachte over “Armoe troef op Bologna Motorshow

 • 8 december 2009 om 08:21
  Permalink

  Bologna heeft toch de leuke combinatie van autoshow maar zeker ook eindejaars feestje van de autosport op het binnenterrein.
  Het F1 team dat een demo geeft , historische rallye auto’s en ook de WRC toppers die een feestje vieren.
  Dat bepaalt de Bologna autoshow en geen steriele tentoonstelling van de hedendaagse modellen.
  Hoop dat dit voort zal bestaan.

  Ook een autoshow als Essen had dit jaar te maken met wegblijven van bijna alle automerken op Abarth , Alfa Romeo en Skoda na.
  Die hebben inmiddels ook een showarena opgezet om de autoshow meer vulling te geven. Werkt best goed.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.