Burgemeester van Arese claimt Alfa Romeo

De burgemeester van de kleine Milanese randgemeente Gianluigi Fornaro, speelt het vaak hard. Dat is in het geval van het Alfa Romeo museum momenteel een voordeel, maar is niet bepaald ten gunste van de eigenaar van het merk Alfa Romeo uit Turijn. Zo speelde Fornaro bijvoorbeeld openlijk in op de geruchten uit Duistland over een eventuele overname van Alfa Romeo door Volkswagen AG. De burgemeester sprak bijvoorbeeld met journalisten van de Sueddeutsche Zeitung en had warme banden met de vakbonden, ondanks dat hij officieel een politiek tegenstander is. Dezelfde Duitse krant publiceerde in die periode het opmerkelijke bericht, dat binnen enkele weken de overname een feit zou zijn. Inmiddels is er ruim een maand voorbij en lijkt het er juist steeds meer op dat Fiat wel degelijk druk bezig is met de toekomst van het merk. Helemaal nadat Marchionne er begin deze maand zelfs een redelijk persoonlijke kwestie van maakte en Volkswagen op haar eigen taken wees. Was het allemaal dan niet meer dan Duits/Milanese propaganda? Dit is wat de burgemeester van Arese er vorige week over te vertellen had. Wat het meest opvalt is zijn ‘kennis’ over de productieplannen die VW zou hebben. Alfa Romeo zou namelijk niet in Arese maar in Spanje geproduceerd gaan worden door de Duitse autobouwer. Op z’n minst curieus, want zou dit dan het einde zijn van een Spaans merk?

GianLuigi Fornaro; “In Duitsland wordt er veel meer over de overname gesproken. Voor Volkswagen is de overname van Alfa Romeo strategisch van groot belang. Het is die sportieve tak die VW momenteel mist. VW wil van Arese een belangrijke thuisbasis maken, hoewel het onwaarschijnlijk is dat men hier ook auto’s zal produceren. Dat zou een te hoog kostenplaatje zijn gezien de inspanningen momenteel in Spanje. Het is dan ook de verwachting dat men daar wil produceren en dat de designafdeling in Arese komt te zitten met 400 tot 600 werknemers. Fiat heeft Alfa Romeo eerst uitgekleed en zal het nu moeten afstaan. Ze hebben ook het museum mee willen nemen maar dat is ze niet gelukt. Het zal hier nu altijd blijven.”

5 gedachten over “Burgemeester van Arese claimt Alfa Romeo

 • 12 februari 2011 om 13:36
  Permalink

  Jeetje, zou het dan toch…….?

  Een burgermeester lult toch niet zomaar zoveel en zo gedetailleerd) uit zijn nek?

  ALS dit klopt dan moeten er momenteel bikkelharde (stille) onderhandelingen plaatsvinden. Marchionne zal een flink bedrag of anderszins strategische voordelen nodig hebben om deze deal rond te maken. Bovendien heeft hij voor zichzelf dan ook een andere positie in gedachten, want waren het niet zijn woorden ‘zolang ik de baas ben bij Fiat wordt ALfa niet verkocht?’

  Alfa’s productie naar Spanje, om de (onderbezette?) slecht verkopende Seat fabrieken op maximale capaciteit te laten draaien? En welke waarde/ plaats heeft Seat dan…?

  Riddles…. Riddles in the dark…

  Beantwoorden
 • 12 februari 2011 om 13:39
  Permalink

  @QV Competizione: “Een burgermeester lult toch niet zomaar zoveel en zo gedetailleerd) uit zijn nek?”

  In ons streng calvinistische cultuurtje misschien niet nee… 😉
  Let maar op dat dit een eigen opportunistische draai is aan het geheel. Dood normaal in Italië.

  Beantwoorden
 • 12 februari 2011 om 20:10
  Permalink

  “””In Duitsland wordt er veel meer over de overname gesproken. “””
  Haha, in Autobild, Autowoche en AMS.
  Dààr wordt er veel over geluld.
  Denk je echt dat die burgemeester van het zoveelste knoopsgat méér weet?
  Pffff.

  Beantwoorden
 • 12 februari 2011 om 20:19
  Permalink

  volgens mij ook grote onzin…

  Alsof de burgemeester van het gat Arese iets in de pap te brokkelen heeft met een eventuele overname..
  en alsof het DNA van Alfa Romeo gekoppeld is, en uniek verbonden is met Arese… alsof je dat DNA opeens in huis zou hebben als je je VW vanuit Arese gaat ontwerpen ….

  Typisch gevalletje van een burgemeester die wat aandacht te kort komt.. en aan het azen is naar een groter belangrijker dorp

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.