Alfa Romeo 4C concept: fake 3D animatie of echt?

De spanning richting Genève aangaande de Alfa Romeo 4C concept, loopt steeds meer op. Op de site autojunk.nl staat vandaag een filmpje, dat daar alleen nog maar meer aan meewerkt. Het past, met al dat grijs, in de lijn van de teasers die wij bijvoorbeeld ook in onze mailbox ontvingen een tijdje geleden. Ook al zien we hier een heel ander design. De omgeving en vooral de open auto achteraan met gedrapeerd doek, doen behoorlijk nep aan. De hijgende man, die voor een amateuristische sfeer moet zorgen, helpt ook niet echt mee aan de echtheid van het geheel, evenals een opzichtige Alfa Romeo spandoek aan de muur. Toch brengt de knappe weergave van een compacte brede lage coupé je (even) flink aan het twijfelen. Het frontaal oogt volgens ons wel veel te klassiek en heeft wat weg van de TZ3 van de dhr. Kapp, met name bij de grille. De achterlichten van de coupé hebben wat ons betreft niets met het juiste merk-DNA te maken. We verwachten dat de ‘echte’ concept inderdaad wel dergelijke afmetingen kan hebben, maar qua design meer een ontmoeting zal zijn tussen Pandion en DuettOttanta.

Al met al toch een knap en spannend filmpje, maar volgens onze intuïtie zeker geen scoop gemaakt door een persoon met een cameraatje van een mobiel.

18 gedachten over “Alfa Romeo 4C concept: fake 3D animatie of echt?

 • 11 februari 2011 om 13:06
  Permalink

  Aan de luchtinlaten te zien een middenmotor achter de stoelen? Of is dit allemaal een slechte fotomontage?

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 13:10
  Permalink

  Sorry hoor, maar hier zie ik geen Alfa in, kan vanalles zijn. Twijfel ernstig aan de echtheid hiervan.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 13:10
  Permalink

  Middenmotor is trouwens wel wat men van plan was voor de Abarth….
  Ik hoop dat we volgende week al meer weten.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 13:19
  Permalink

  Die achterkant zie ik ook eerder op een Abarth dan een Alfa. Alleen een blinde kan zulke achterlichten op een Alfa zetten. De neus lijk inderdaad een kopie van de TZ3. Zou dit een fotoshop van het echte prototype zijn?

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 14:13
  Permalink

  Eeh aandacht trekken? Als de Abarth en de Alfa op hetzelfde platform staan dan kan dit een redelijk betrouwbare “virtual rendering” van de 4C GTA zijn. Maar als ik een kristallen bol had om in te kijken zou ik vermoedelijk een beter antwoord kunnen geven. Geneve komt er aan hopelijk is dan alles duidelijk.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 14:29
  Permalink

  jezus…dit is of de slechtste viral ooit of een vrij goede hobbyist.
  Het is een 3D animatie. Alsof zwartwit ineens “stiekem: betekent 🙂

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 14:54
  Permalink

  okee. zogauw ik het filmpje zag, was het mij duidelijk. iemand heeft via het bekende google sketchup of een ander grafisch programma, een auto na gemaakt, en ging met een programma als hypercam, die je beeldscherm filmt, filmen wat ie heeft gecreeerd. ik hoop ook niet dat dit m word, ik vind de auto een beetje speelgoedachtig aandoen. ook al zou ie 1:1 zijn. nog steeds zou ik het gevoel hebben dat er elk moment een uit de kluiten gewassen kleuter op af zou kruipen/lopen, en vervolgens autootje broem-broem ging spelen.
  fake.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 14:55
  Permalink

  een auto na gemaakt moet natuurlijk: een eigen auto ontwerp gemaakt, zijn.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 17:56
  Permalink

  Ziet voor mij uit als een opgeleukte Dodge Challenger

  Beantwoorden
 • 16 februari 2011 om 23:20
  Permalink

  De Italiaanse maker van deze 3D animatie heeft vanavond met trots bekend gemaakt dat hij met deze creatie de internetdichtheid van Nederland belachelijk wilde maken (aangezien 1 op de drie autonieuwssites in Europa uit NL komt).

  Overigens is hij niet de maker van de eerdere teasers. Volgens deze persoon komt er geen concept met de naam 4c.

  Vreemd genoeg hebben wij wel een verklaring van Fiat Group Automobiles waarin staat dat Alfa Romeo wel degelijk een concept zal tonen in Genève en dat we exra informatie kunnen opvragen bij de Alfa stand.

  Beantwoorden
 • 17 februari 2011 om 14:40
  Permalink

  ja, en daarbij komt, waarom zegt alfa niet dat dit hen totaal onbekend is. is dit gewoon publiciteit enz?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.