Carabinieri dwingt respect af met Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Giulia carabinieri2

Later vandaag arriveerden Marchionne, Elkann en Altavilla bij Villa Ada in dezelfde Giulia’s die hen ook al naar het Quirinaal bracht. Villa Ada was ooit het Romeinse verblijf van de koninklijke familie Savoia en is nu deels hoofdkwartier van de Carabinieri. Dit onderkomen wordt Casale Renzi genoemd, en direct werd er bij verteld dat dit hoofdkwartier altijd al zo heeft geheten. Ondanks de vele uniformen was de sfeer dus al net zo ontspannen en uitgelaten als op het paleis en opnieuw kwam dit niet alleen door het mooie weer, maar vooral ook door de ster van de dag; de Alfa Romeo Giulia. Hoogste in rang was Tullio del Sette die de eer had om de auto’s even later te onthullen met Marchionne.

Giulia carabinieri5

Marchionne zag hoe verschillende hoge gasten in uniform arriveerden in een oude Lancia Thesis en grapte dat het hoog tijd wordt voor een nieuwe auto. Voor Marchionne was het tevens een beetje thuiskomen aangezien zijn vader ook bij de Carabinieri zat en later voorzitter was van de vereniging voor in Canada woonachtige Italianen met een verleden bij de Carabinieri. Wellicht heeft de CEO met trui daarom een broertje dood aan het in optreden in vol ornaat, maar dat durfde niemand aan te kaarten op deze mooie dag. Marchionne zei nog wel dat zijn gevoel voor discipline en doorzettingsvermogen te danken is aan de aanpak van zijn vader. Na wat grappen en fijne gesprekken ging dan het doek uiteindelijk van de twee 500 pk sterke Giulia’s met 2.9 V6. De donkerblauwe tint met felrode streep geven de Quadrifoglio’s een indrukwekkende look.

Giulia carabinieri3

Giulia carabinieri4

4 gedachten over “Carabinieri dwingt respect af met Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

  • 5 mei 2016 om 21:58
    Permalink

    In de Flevopolder was een brandweer commandant die met een 159 2.4JTDm reed wellicht is dit ook wat voor hem gaat als de brandweer z’n QV 🙂

    Dit is ook wel wat voor onze KLPD :).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.