Chrysler’s eerste zwarte cijfers geven Marchionne voldoening

Marchionne Chrysler

Het betreft weliswaar het positieve resultaat van een Amerikaans concern, maar gezien Fiat’s opmars naar een meerderheidsbelang in de autobouwer uit Detroit, zul je er bij ons steeds vaker wat over lezen. Goede resultaten dankzij de verkoop en ontwikkeling van Amerikaanse modellen, zullen de komende jaren immers steeds meer een geheel vormen met de Italiaanse ontwikkelingen en cijfers. Uiteindelijk zal het naar verwachting nog voor 2014 één beursgenoteerde firma zijn dat mondiaal auto’s produceert met hoofdvestigingen in Italië, Amerika en Brazilië.

Na het eerste kwartaal noteert Chrysler een nettowinst van 116 miljoen dollar tegen een verlies van 197 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het betreft de eerste nettowinst sinds in juni 2009 Fiat het roer over kwam nemen. Marchionne zegt dat de goede cijfers in z’n geheel te danken zijn aan een totaal nieuwe bedrijfscultuur. De netto-omzet is met 35% toegenomen van 9,7 miljard dollar na dezelfde periode vorig jaar, naar 13,1 miljard dollar. Volgens Marchionne tonen de goede verkopen aan dat de grondig vernieuwde producten hun vruchten afwerpen. De verkopen zijn met 18% toegenomen. Wereldwijd verkocht Chrysler zo’n 394.000 auto’s, wat er 60.000 meer zijn dan een jaar geleden het geval was. Het komende jaar verwacht Chrysler opnieuw een aanzienlijke groei.

Marchionne liet weten dat er door het hele bedrijf keihard is gewerkt aan de toekomst maar dat er ook een sfeer van voldoening heerst over wat reeds achter de rug is; “Onze sterk aangepaste producten worden zeer gewaardeerd door de klant. Deze waardering is het resultaat van de totale toewijding van al onze medewerkers.”


 

3 gedachten over “Chrysler’s eerste zwarte cijfers geven Marchionne voldoening

 • 2 mei 2011 om 23:03
  Permalink

  Als ik vragen mag, wat is er al vernieuwd in het modellengamma van Chrysler sinds het aantreden van Marchionne?
  – Grand Cherokee
  – 300c
  – Nw. interieur Journey
  – Nw. interieur Jeep Patriot/Compass
  – Wordt de 200 ook al geleverd? Nee toch?
  – En verder??

  Bijzonder dat ze hierdoor zoveel meer auto’s weten te verkopen. De rest is namelijk al flink oud. Of zit ik nu totaal mis?

  Beantwoorden
 • 3 mei 2011 om 07:54
  Permalink

  Toch wel opmerkelijk dat hij het weer voor mekaar heeft gekregen.

  Ik hoop dat – nu chrysler terug op zijn benen staat – we in europa dezelfde aandacht gaan krijgen van Marchionne.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.