Concept Maserati SUV staat in Frankfurt met V8 4.7 uit Modena

Maserati SUV concept

Vandaag komt een extra bevestiging naar buiten dat we straks in Frankfurt op de IAA, het nieuwe concept van de Maserati SUV kunnen bewonderen. Vorige week woensdag wisten we jullie dit al te melden en inmiddels weten we ook dat dit proefmodel, dat waarschijnlijk erg op het productiemodel zal lijken, de Italiaanse 4.7 V8 onder de motorkap zal hebben, die we al kennen van andere drietanden. Men sluit niet uit dat dit model het unieke aandrijfsysteem op alle vier wielen zal hebben (‘4RM’), zoals we die hebben zien debuteren op de Ferrari FF, afgelopen voorjaar.

Het design zal compleet uniek zijn en in geen enkel opzicht iets delen met de Amerikaanse platform-donor Jeep GRand Cherokee. Het ontwerp is geheel door Centro Stile zelf tot stand gebracht onder leiding van Lorenzo Ramaciotti. Het concept komt acht jaar na het eerste idee met de naam Kubang. Het nieuwe model zal overigens een veel Italiaansere naam krijgen en niets meer gemeenschappelijk hebben met het idee dat ooit in een aangekondigde samenwerking met VAG/Audi tot stand zou komen. Een samenwerking die overigens erg onzeker was.

2 gedachten over “Concept Maserati SUV staat in Frankfurt met V8 4.7 uit Modena

 • 6 augustus 2011 om 13:52
  Permalink

  Goed nieuws…

  ik was even bang dat deze Maser een rebadge Jeep zou worden.., maar dat is gelukkig niet het geval! ben wel nieuwsgierig wat 8 jaar broeden op het Kubang ontwerp zal opleveren..

  Beantwoorden
 • 8 augustus 2011 om 07:24
  Permalink

  De motor is dan tenminste al (min of meer) Maserati. Voor de rest heeft de auto zoveel te maken met de geest van Maserati als een kilo aardappelen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.