Concours d’Elegance 2010 Paleis het Loo

Het was een koninklijk zonovergoten dag in Apeldoorn.

Vooral heel veel mooi Alfa Romeo’s van toen en nu stonden op unieke wijze bijelkaar te blinken onder een blauwe lucht. Maar ook tal van Ferrari’s, Maserati’s en Lancia’s zorgden ervoor dat het een over het algemeen chique Italiaans feestje was. Er stonden genoeg auto’s waar prins Bernhard ooit in rond reed, maar niet de befaamde Alfa Romeo. Het was alsof de geest van de prins met al die drukte er stiekem tussenuit was gegaan om te genieten van een mooie rit in de 8C 2900 B. Bekijk de gallery voor een korte impressie:

[nggallery id=429]

4 gedachten over “Concours d’Elegance 2010 Paleis het Loo

 • 6 september 2010 om 17:19
  Permalink

  Heb deze prachtige show bezocht met inderdaad erg veel alfa, lancia’s en opvallend veel maserati’s. Vanwege het 75 jarig bestaan was ook Jaguar ruim vertegenwoordigd. Anders, maar ook zeker geen straf om te zien.
  Persoonlijk vond ik de Alfa 2600 ZS (foto 6 en 18) een absolute topper. Wat een ongelofelijk mooie, indrukwekkende auto is dat zeg.
  Op de snelwegen en parkeerplaatsen rondom het showterrein was overigens ook erg veel leuks te zien. Heb nog een tijdje opgereden met een Giulietta SS, die zich in het hedendaagse verkeer prima thuis leek te voelen.

  Beantwoorden
 • 6 september 2010 om 19:01
  Permalink

  Mooi en sfeervol evenement met alleen maar top automobielen. Indrukwekkend ook de hele serie 6C’s op een rij. Je waant je zo in de jaren 50. Over twee jaar weer!

  Beantwoorden
 • 8 september 2010 om 22:04
  Permalink

  Perfect evenement; zondag geweest en genoten van al het moois.
  Toevallig…. GT20JTS vond ik die Alfa 2600 ZS ook 1 van de mooiste Alfa’s aldaar. Ik wist niet eens van het bestaan af van die auto, maar is een pracht model.

  Beantwoorden
 • 11 september 2010 om 10:00
  Permalink

  Voor wie het gemist heeft of wil nagenieten, er staan slechts 240 foto’s op bovenstaande site

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.