De meest Eco-Chique mini mpv heeft nu Start-Stop en DFN

Lancia investeert niet alleen in comfortabele en betrouwbare producten, duurzaamheid staat eveneens bovenaan de agenda. Mede daarom monteert Lancia standaard op de Musa met 1.4 16V benzine en nieuwe 1.3 MultiJet dieselmotor het Start&Stop systeem. Resultaat van deze techniek is afname van het brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Vanwege deze geringe uitstoot valt de compacte MPV met Start&Stop in de 20% bijtellingsklasse en is voorzien van een groen milieulabel.

Om een zo laag mogelijk brandstofverbruik te promoten, biedt Lancia gratis op de Musa de ‘Dolce Far Niente’-automatische versnellingsbak aan. Dit systeem verhoogt het rijcomfort in stedelijk gebied en in de file, omdat er zowel handmatig als automatisch mee geschakeld kan worden. Omdat de DFN-versnellingsbak het optimale schakelmoment kiest, verlaagt het brandstofverbruik.

De nieuwe 1.3 MultiJet Euro 5 dieselmotor met 95 pk heeft 5 pk meer dan zijn voorganger. Om de uitstoot van andere schadelijke stoffen te verminderen, is de auto standaard voorzien van een onderhoudsvrij roetfilter. Met de 1.3 MultiJet dieselmotor rijdt de in Italië best verkochte midi MPV in 12,5 seconden naar de 100 km/h en kan een topsnelheid gehaald worden van 173 km/h. Dit alles tegen een gecombineerd verbruik van 4,3 liter per 100 kilometer. Indien de auto voorzien is van de gerobotiseerde versnellingsbak DFN, dan is het brandstofverbruik zelfs 4,1 liter per 100 kilometer. De Lancia Musa 1.3 MultiJet Argento S&S is er vanaf € 23.095. De Lancia Musa met 1.4 16V motor is er vanaf € 20.295 en verbruikt gemiddeld 1 liter benzine op 16,7 kilometer. Is de auto voorzien van de gratis DFN-versnellingsbak, dan daalt het brandstofverbruik naar 1 op 17,8.

Alle Lancia’s Musa zijn voorzien van een groen milieulabel. De Musa met Start&Stop techniek is te herkennen aan het Ecochic logo. Er is al een Musa vanaf € 17.995.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.