De Tomaso: Ook de Pantera komt terug!

Pantera

Voor iedereen die door een gebrek aan updates, de afgelopen uren behoorlijk moest afkicken; Excuses voor het ongemak. Als dank voor het wachten zullen we vandaag laten zien wat we in Genève hebben ervaren en wat we in Turijn aan automobielgeschiedenis hebben opgesnoven.

Vlak voor ons vertrek afgelopen vrijdag verscheen al een interessant feit over de toekomstige sportwagen van De Tomaso. Over de naam van deze auto is Gian Mario Rossignolo namelijk nu al erg duidelijk, in tegenstelling tot de geheimzinnige aanloop naar de Deauville. Heel verklaarbaar allemaal want dit model is mede dankzij deze onthulling, eentje waar de hele wereld nu al naar uit zal kijken. De nieuwe supercar zal evenals de indrukwekkende voorganger uit de jaren ’70 Pantera gaan heten. De herinterpretatie van dit icoon zal opnieuw de basis vormen van het merk. Rossignolo blijkt een sluwe ondernemer, want naar het schijnt lopen de orders voor de Deauville inmiddels binnen, en vormt dit hoger-volume-model een goede fundering om een sportwagen te kunnen financieren. De Tomaso is dus duidelijk alles behalve een kleinschalig project, wat dan weer goed nieuws is voor de Italiaanse autoindustrie.

Het wordt dus een reïncarnatie van Tom Tijarda’s legendarische creatie uit 1970 (foto). In 2007 tekende de Duitser Stefan Schulze (foto onder) al een idee (‘Panthera’) dat toen nog geen investeerders vond. Mogelijk sprak juist dat idee meneer Rossignolo zo aan en kwam van het één ook het ander. Van dit heugelijke feit zullen we eind dit jaar al het eerste resultaat zien, wanneer op de autosalon van Los Angeles (18-27 november) deze sportwagen uit Grugliasco een werelddebuut zal krijgen. Net zoals ten tijde van De Tomaso’s meest succesvolle model ooit (7300 stuks van 1970 tot 1991), zal ook nu weer de techniek grotendeels Amerikaans zijn, hetgeen ook voor de nodige aantrekkingskracht zal zorgen bij het publiek uit dat land. De Tomaso begint met een doelstelling van 2000 te produceren exemplaren. Over de vormgeving van dit project dat reeds in volle gang is, komt nog niets naar buiten, maar dat is natuurlijk slechts om de spanning op te bouwen. Iedere liefhebber heeft intussen een plaatje in gedachten.

Pantera2

3 gedachten over “De Tomaso: Ook de Pantera komt terug!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.