Design: Maserati GT ‘Garbin’ blauwdruk voor GT van de toekomst?

Maserati concept

Het is bekend dat Fiat het eerste ruwe denkwerk voor toekomstige projecten vaak laat doen door jonge designers op de betere opleidingen in Italië. Vandaag komen deze wilde schetsen naar buiten van de ‘GT Garbin’, gemaakt door drie studenten van het Politecnico di Milano (Jaime Cervantes, Andrea Coccia e Chetan Rajput). Zoals je kunt zien lijkt het op een compactere GT dan de GranTurismo. Een serieus project waarbij bijvoorbeeld flink is nagedacht over de techniek in het interieur om comfort en gemak te vergroten. De tekeningen zijn vorig jaar en dit jaar gemaakt. Sommige lijnen grijpen terug op de mooie Ghibli uit 1967. De naam Garbin (‘Garbino’) heeft alles te maken met een bepaalde windrichting die vanaf Lombardije over de Po vlakt richting zuiden waait, soms in westelijke, soms in oostelijke richting.

[nggallery id=600]

3 gedachten over “Design: Maserati GT ‘Garbin’ blauwdruk voor GT van de toekomst?

 • 20 mei 2011 om 09:33
  Permalink

  Ik vind niet alles even geslaagd, maar niettemin zou een kleinere Maserati coupé wel welkom zijn. De Granturismo is een halve meter langer dan zijn voorganger (3200/4200) geworden.

  Beantwoorden
 • 20 mei 2011 om 12:28
  Permalink

  Vind het design ook matig. De neus is goed, maar die is dan ook zwaar op de Granturismo geinspireerd (bolle flanken, lage grille). Ter hoogte van de achterwielen oogt de auto smal en hoog. Precies wat je niet wilt bij een sport coupe.

  Beantwoorden
 • 20 mei 2011 om 22:19
  Permalink

  Helemaal niet verkeerd. Misschien klopt niet alles maar er zijn leuke details aanwezig !

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.