Di Montezemolo geeft meer prijs over de toekomst van Ferrari

Na het geweldige nieuwsfeit over een nieuwe Italiaanse V6, komt de voormalige FGA president nu met meer details over de toekomst van het merk uit Maranello.

Zo zal Ferrari haar invloedssfeer verder uitbreiden in het oosten. Na het groeiende succes in China is Ferrari duidelijk in de ‘winning mood’, en richt het zich nu op een andere sterk groeiende markt van dit moment; India. Eind dit jaar moet daar de verkoop van start gaan. Ferrari verkoopt momenteel maar liefst 90% van al haar producten in het verre oosten. Met andere woorden, Ferrari is eigenlijk afhankelijk van de economieën die niet tot het westen behoren. Toch hebben we nog geen beeld van een Ferrari in Indiase straten… Door hoge snelheden waaien mensen immers van het dak af en is het risico op een aanrijding in het uiterst dichtbevolkte land erg groot. Straks gaat er nog een olifant op de motorkap zitten…

En wie de California te gewoontjes vindt, of voor wie een hekel heeft aan stalen klapdakjes, is er goed nieuws. Het opperhoofd van Ferrari doet namelijk een aankondiging voor de liefhebber. Er komt na de GTO namelijk nog een zeer gelimiteerde oplage van de prachtige 599 in de vorm van een cabriolet. Er zijn immers altijd mensen die de Maserati Gran Cabrio niet stoer genoeg vinden. Net als met de GTO, zal de presentatie van dit model helemaal gericht zijn op de klanten die ‘m besteld hebben.

Di Montezemolo is verder zeer optimistisch gestemd over de gezondheid van Ferrari in deze moeilijke tijden. Er is volgens hem nog altijd meer vraag dan aanbod. Over de Scuderia in de F1 is de baas wat minder positief, maar verliest hij het vertrouwen in het team niet. Er moet volgens de president een versnelling hoger gewerkt gaan worden om goed competitief te kunnen zijn. Tot slot ontkent di Montezemolo nog altijd dat hij de ambitie zou hebben om de politiek in te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.