Home » Ferrari

De Ferrari V6 keert terug!

9 juni 2010 13:32 4 reacties

Er bestond al geruime tijd de nodige onzekerheid over.

Maar Ferrari gaat toch onder de V8 zitten qua motoromvang als het gaat om toekomstige projecten. Dat heeft Luca Cordero Di Montezemolo nu bevestigd. Naast hybride KERS techniek op toekomstige V12 motoren en een nieuwe V8 lijn op diverse topmodellen, is het nu ook definitief zeker dat er een V6 aan zit te komen. Ferrari heeft op dat gebied een vrij korte geschiedenis die zich vooral laat omschrijven in combinatie met namen als Dino en Lancia Stratos. In die tijd vormde de ‘Dino’ met de zespitskrachtbron een soort submerk om de concurrentie met Porsche aan te kunnen gaan. Dat laatste heeft Ferrari niet meer nodig, dus laat Di Montezemolo weten dat de Ferrari V6 van de toekomst, enkel met ‘downsizing’ te maken heeft en niet met een lagere positionering in de markt.

Dit nieuws is alles behalve een voetnoot. Het is namelijk de feitelijke bevestiging van de komst van een nieuwe 6 cilinder binnen de toekomst van de Italiaanse autoindustrie. Ferrari, Maserati, Alfa Romeo en Lancia zijn historische merken, die dankzij deze ontwikkelingen opnieuw kunnen beschikken over een passende krachtbron in de hogere segmenten. De geschiedenis herhaald zich dus gelukkig… Sommige cliché’s omarmen we met grote blijdschap bij AutoEdizione.


To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • Bart Jan schrijft:

  Is het dus zo dat Alfa ook gaat profiteren van deze krachtbron en dus niet gaat putten uit de USA 6-cilinders?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Nou ik zou het meer een combinatie van factoren willen noemen. 😉

 • wh82 schrijft:

  @Bart Jan:
  Dat is in het geheel niet ondenkbaar op de LANGE termijn 😉

 • TBsport schrijft:

  Ligt nog wel een tekening op de plank bij Alfa voor een mooie V6, kunnen ze bij Ferrari wel gebruik van maken…. In ruil voor DTM deelname 🙂

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Ferrari

Lees meer over

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties