Dodge Journey wordt Fiat Freemont?

Volgens diverse bronnen in Italië zal de lichtelijk aangepaste Dodge Journey, volgend jaar z’n Europese rentree maken onder merk- en typenaam ‘Fiat Freemont’. Binnen enkele dagen zal er een bevestiging komen voor dit gegeven. De eerste tests hebben al plaats gevonden zoals je weet. De Fiat zal bij ons vooral onder de kap heel erg Fiat zijn dankzij de benzine en dieselmotoren. Overigens zullen de Amerikanen niet voor een Diesel kunnen kiezen. Er zullen op lichtunits en het grilletje na, weinig wijzigingen zijn in vergelijking met de Dodge. Uiteraard hebben het interieur en het onderstel al in Amerika een update gehad waardoor comfort en degelijkheid alleen maar zijn toegenomen. Uiteindelijk zal dit model een opvolger krijgen in de vorm van een Crossover die qua vormgeving de volgende generatie Fiat Bravo als basis zal hebben. Voorlopig zal Fiat dus dit model naast de Sedici op de markt houden. Als de naam klopt is deze in ieder geval niet bepaald Italiaans van klank te noemen. Onderdeel van een nieuwe koers voor Fiat?


5 gedachten over “Dodge Journey wordt Fiat Freemont?

 • 17 december 2010 om 06:23
  Permalink

  Inderdaad als een automerk niet meer voorstelt dan het merkplaatje wat toevallig op de auto geplakt word dan zie ik een toekomst waar alleen nog autotypen geproduceerd gaan worden en merknamen niet meer gebruikt worden.
  De nieuwe BMW320 is uit! maar alleen in Duitsland heet hij zo.. in Italië het hij Fiat320 en in Japan Toyota320 en in Nederland DAF 320 🙂
  komop dat werkt wel bij koffiezetapparaten en goedkope mp3 spelers maar bij automerken? Jawel zolang het gros van de mensen het geen biet uitmaakt welk merk ze rijden zolang het maar 4 wielen heeft.

  Beantwoorden
 • 17 december 2010 om 07:54
  Permalink

  @Saya Het is inderdaad intriest, maar het gebeurt niet bij FIAT alleen. Een ander voorbeeld is de Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 107, De SEAT ikweetnietwat die een oude Audi A4 is, de nieuwe grote Renault die een Samsung is, de Renault Koleos ook, Subaru die een gerebagde versie van de Toyota Verso op de markt brengt, de SAAB 92 die een Subaru was, de oude VW Polo station was een SEAT…. Het is eindeloos. Het holt de waarde van het merk inderdaad uit en doen mij besluiten dat in de autoconcerns de boekhouders de echte autoliefhebbende managers hebben verdrongen. De gouden jaren van de auto liggen al lang achter ons….

  Beantwoorden
 • 17 december 2010 om 10:27
  Permalink

  mm boeie, vind t wel een gave bak..ook trouwens een tussenfase..over 3 jaar komt er een nieuw model, waar fiat ook aan hebt mee geholpen

  Beantwoorden
 • 17 december 2010 om 10:53
  Permalink

  Mij allemaal best en zo’n Dodge, sorry Fiat Freemont, is best te pruimen. Zolang ze dit – grmbllll – maar niet met Alfa Romeo doen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.