Home » Fiat

Eerste glimp Fiat 500L Trekking

25 september 2012 0:05 2 reacties

Het Italiaanse blad Quattroruote heeft al een glimp op mogen vangen van de 500L Trekking, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Een aantrekkelijke variant met extra stoere Offroad look en mooie luchthappers op de voorbumper. Fiat heeft de Italiaanse pers tijdens deze dagen van de introductie van de 500L, extra ingewreven dat er nog veel meer aan zit te komen op deze nieuwe basis met de naam ‘Small’. Volgens Lingotto is dit namelijk een multifunctioneel platform, dat zeer geschikt is voor een aantal modellen op de Amerikaanse markt, maar uiteraard ook voor de minstens zo belangrijke Italiaanse thuismarkt. Zo werk men bijvoorbeeld aan vierwielaangedreven modellen op dit platform, waar onder andere een kleine Jeep en de 500X uit voort zullen komen.

De 500L Trekking maakt gebruik van het Traction+ systeem en staat 35 mm hoger op de wielen dan een normale 500L. Het vormt het voorspel op een echte mini SUV, de 500X. Deze laatste zal niet eerder dan begin 2014 in de showrooms staan. De Trekking is echter volgend jaar al verkrijgbaar, evenals de 500 XL die 20 cm langer is dan de L. De komst van de 7-zitter zorgt ook voor de introductie van een extra sterke dieselmotor in de vorm van de 1.6 MultiJet met 105 pk. Ook de Dualogic-automaat is klaar voor de 500L. Motorisch werkt Fiat wat de 500L betreft trouwens ook aan extra krachtige topmodellen. In Europa moet je dan vooral denken aan de 1.4 TJet met 120 en 150 pk, terwijl in de VS zelfs kan worden uitgekeken naar een 165 pk MultiAir. Wat de grotere XL betreft, overweegt Fiat om deze voor de Amerikaanse markt zelfs met een viercilinder 2.4 MultiAir uit te rusten.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Lusso schrijft:

    Wat is er eigenlijk gebeurd met de 120pk variant van de multijet? Nu de concurrentie steeds krachtiger versies uitbrengt, lijkt Fiat de andere weg op te gaan.

  • dmantione schrijft:

    Het koppel van de Multijets wordt wel steeds hoger. Een vriend van me die een Fiorino uitgerust met 90pk 1.3 heeft, heeft al de indruk dat die motor een beetje te zwaar is voor de auto ­čśë

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties