Home » FCA

Elkann en Marchionne op bezoek bij president van de republiek

19 februari 2014 14:16 ��n reactie

FCA president

Vanmorgen bezochten Sergio Marchionne en John Elkann namens het FCA concern de president van de Italiaanse republiek. Waarom moet nog naar buiten komen, maar meestal is een bezoek van de nummers 1 en 2 van Fiat aan Napolitano, onderdeel van een nieuw stappenplan op industrieel vlak. Verder wordt de president enkel bezocht, wanneer een nieuw lokaal geproduceerd model wordt gelanceerd. Dat laatste is niet het geval geweest, aangezien de bespreking achter gesloten deuren plaatsvond.

Mirafiori staat momenteel hoog op de agenda bij Fiat. Inmiddels is bekendgemaakt dat er een akkoord is met de bonden over de verlenging van een noodgedwongen verlof tot 22 februari 2015, van circa 700 werknemers. Deze zijn actief binnen de onlangs opnieuw geïnstalleerde afdeling Presse di Mirafiori, waar de productie van het plaatmateriaal voor nieuwe auto’s plaatsvindt. Sommigen spreken nog van grote onzekerheid rond de toekomst van Mirafiori, maar het bezoek aan de president vanmorgen kan juist duiden op de aantocht van een nieuwe langverwachte productielijn in de oude wieg van Fiat. De vorderingen rond dit plan is dan onderwerp van gesprek. FCA geeft overigens pas in mei daar publiekelijk inzage in. Het gaat daarbij om twee grote SUV’s van de merken Maserati en Alfa Romeo. Luxe producten met veel potentie op de Amerikaanse en Chinese markt.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Bartman schrijft:

    Misschien ook om hun zorgen te uiten over de politieke ontwikkelingen aldaar..? Letta exit, nu maar weer verder met Renzi….

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties