Eni sluit nieuwe Joint Venture met Rosneft

Eni heeft een strategische overeenkomst tot samenwerking gesloten met Rosneft meldde het bedrijf op 25 april 2012. De CEO Paolo Scaroni en Rosneft directeur Eduard Khudainatov hebben de overeenkomst getekend in het bijzijn van Minister president Vladimir Putin van Rusland. De Russische minister president heeft ook gezorgd voor de nodige licencies welke benodigd zijn voor comerciële belangen in de Zwarte zee en de Barentszzee. Het belang van de Joint Venture is dat beide bedrijven technologie uitwisselen en daarnaast personeel. Voor Rosneft is het verder interessant om deel te kunnen nemen in Eni’s internationale projecten.

De overeenkomst bestaat uit een 33.33% belang voor Eni en de benodigde licenties voor exploratie van eerder genoemde zeeen.  De opbrengsten worden geschat op een omzet gegenereed uit een totaal van 36 miljard barrels olie. De Barents zee vooruitzichten zijn zeer positief, gezien de ontdekkingen van het olieverwerkende bedrijf uit Italië  in het nabijgelegen Noorwegen. Veel van de seismische data geven aan dat er potentiële opbrengsten zijn onder de Zapadno-Cernomorsky licentie. De uitwisseling van technologie is een van de pijlers van de overeenkomst. Eni’s bijdrage aan de technologie is naar verwachting substantieel.

Eni’s CEO, Paolo Scaroni zei het volgende over de overeenkomst:” De overeenkomst van vandaag is strategisch voor Eni, het zal de weg wijzen voor de komende jaren van onderzoek en verkenning. We hebben toegang verkregen tot twee uitgestrekte en vooral gebieden met veel perspectief in Rusland. Dit is het succes van onze lange relatie met Rusland, van onze recente ontwikkelingen in west Siberië en onze ontdekkingen in de Noorse Barentszzee, de eerste in dat gebied”.

2 gedachten over “Eni sluit nieuwe Joint Venture met Rosneft

  • 1 mei 2012 om 15:11
    Permalink

    Interessant artikel. Wel een paar slordigheden. Zo is het bijvoorbeeld Barentszzee. En ‘Norwegische gebied’ lijkt mij gewoon Noorwegen.

    Misschien een beetje vlug vertaald?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.