Home » Abarth , Overige

Extreme Abarth 500 ‘Estremo’ van Romeo Ferraris

20 december 2010 13:36 ��n reactie

Romeo Ferraris heeft patent op krachtige 500 evoluties. De firma uit Milaan racet zelfs met de nodige eigen creaties over het circuit met meer dan 300 pk. Andere getunede varianten van de Abarth 500 verbleken zelfs een beetje bij het werk van Romeo Ferraris. Veel pk’s is ondanks dat niet standaard de insteek van dit bedrijf, aangezien het zich ook weleens louter op esthetisch vlak ontfermt over compacte Italiaanse niche zoals met de 500C Sardinia en soms betreft het bijvoorbeeld ook een wat bescheidenere aanpassing van een MiTo JTDm.

De prachtige diep donkerblauwe Abarth 500 met lederen interieur, blijkt een wolf in schaapskleren met vleugeldeuren en 260 pk. De ‘Estremo’ kit heeft evenveel vermogen dus als de unieke ‘Monza’ van vorig jaar, waar maar tien stuks van zijn gemaakt. De 500 Estremo heeft een opgerekte 1.4 Turbo met alle aanpassingen die daarbij vereist zijn zoals het injectiesysteem, de cilinders, transmissie, intercooler, koppeling, differentieel, etc. Uiteraard heeft deze creatie ook een speciale Brembo kit met 280 mm schijven voor en remklauwen met vier zuigers. Deze kit voor de remmen kost alleen al 2260 euro. De kit voor de aanpassingen van de ophanging kost 1975 euro en voor de motor 11.125 euro. Daar komen de kosten van de montage nog overheen. De Estremo heeft speciaal ontworpen 17 inch lichtmetalen spaakvelgen met daaromheen Yokohama Parada 205/40 17″ banden.

De kleur van de lak is net zo exclusief als de techniek en heet ‘Blu Pozzi’, een kleur die doet denken aan de lak die vroeger op de Fiat 500 werd toegepast en vele Lancia’s, maar ook Ferrari. Het interieur is speciaal opnieuw uitgevoerd in beige leer (bruin ‘tabak’) en alcantara voor de vloer en bagageruimte. De meter voor de Turbodruk is vervangen door een ‘old school’ exemplaar van Abarth.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Dirk Claeys schrijft:

    Waar kan deze wagen aangekocht worden : che bella machina 🙂

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Abarth , Overige

Volg ons

Advertenties