FCA start productie componenten beademingsapparatuur

De strijd tegen het Corona-virus duurt onverminderd voort in Italië, net als in andere landen overal ter wereld. Alleen Spanje telt meer besmettingen dan Italië momenteel, dus het is nog altijd een kwestie van alle hands aan dek. Iedereen zet in op een einde van de lockdown tegen eind april gezien de afzwakking van het aantal besmettingen, maar er is nog geen ruimte om de teugels te laten vieren.

Daarom heeft FCA (en Exor en Ferrari) naast financiële en materiële hulpmiddelen (zoals voertuigen) nu ook initiatieven gestart voor de productie van mondkapjes en essentiële onderdelen voor beademingsapparatuur. Dat laatste is nu in recordtempo op touw gezet. Samen met de Italiaanse specialist voor medische apparatuur Siare, is de motorenfabriek van VM in Cento omgetoverd tot productiefaciliteit voor elektrische kleppen voor beademingsapparatuur.

Siare Engineering is een bedrijf afkomstig uit Valsamoggia (Bologna) dat over de hele wereld exporteert voor de medische wereld. Siare heeft samen met de afdeling Manufacturing Engineering van FCA regio EMEA, in zeer korte tijd de assemblage in Cento gerealiseerd. Vanuit Cento worden deze belangrijke onderdelen geleverd aan de productieafdeling van Siare. De kleppen vormen letterlijk het kloppende hart van de beademingsapparatuur die op IC’s nu zo’n belangrijke en vitale rol spelen. Dankzij de expertise die ook aanwezig is binnen het team van FCA en de facilitering in Cento, is Siare in staat haar productiecapaciteit flink uit te breiden (30-50%).

Een gedachte over “FCA start productie componenten beademingsapparatuur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.