Ferrari 458 Italia ontvangt award in New York

458 Italia

‘World Performance Car of the Year 2011’; dat is de zoveelste eretitel die de magnifieke 458 Italia in de wacht heeft gesleept op de autosalon van New York. Deze prijs wordt elk jaar toegeschreven aan auto’s met hoge prestaties waarvan minstens 500 per jaar worden geproduceerd. Ferrari wint in deze contest van de Mercedes SLS AMG en de Porsche 911 Turbo. De jury bestond uit 66 journalisten uit 24 verschillende landen. Dat het oordeel van journalisten komt geeft Ferrari mogelijk extra voldoening. De negatieve publiciteit van vorig jaar, in verband met brandbare lijm, heeft de visueel en technisch zeer aantrekkelijke compacte straatracer uit Maranello uiteindelijk dus niet kunnen torpederen wat betreft de publieke opinie. De 458 Italia won dankzij de unieke prestaties van de V8 middenmotor (4500 cc met 570 pk en 540 Nm koppel en slechts 1380 kg), maar ook vanwege de emotie die de auto met zich meebrengt qua geluid. Met dat kippenvel geluid als muziek kun je met dit raspaard in slechts 3,4 seconden naar de 100 schieten en een top halen van 325 km per uur. Volgens CEO Marco Mattiacci van Ferrari North America is de oorkonde een prachtige erkenning voor Ferrari, dat met dit model duidelijk haar beoogde doelen heeft bereikt.

 

2 gedachten over “Ferrari 458 Italia ontvangt award in New York

 • 29 april 2011 om 10:02
  Permalink

  De porsche 911 ben ik nu wel zat, beetje op dezelfde koe wedden. Ferrari komt tenminste met geheel nieuwe modellen die altijd iets speciaals toevoegen, zoals verandering in motorisering, design en andere technieken.

  De mercedes vindt ik ook mooi alleen deze italiaan is toch net wat vernieuwend qua design en heb ik meer racy gevoel bij.

  Beantwoorden
 • 29 april 2011 om 15:16
  Permalink

  Goed nieuws voor Ferrari!. De 458 is niet alleen een juweel om te zien maar de testberichten zijn ook allemaal een lofzang. Beste voorbeeld de Supertest in het duitse Sportauto. De auto is niet alleen bloedsnel op de Nordschleife maar is ook makkelijk te berijden. Ferrari heeft een icoon gemaakt van dit topprodukt en krijgt daarom terecht deze erkenning. Forza Ferrari!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.