Home » Ferrari

Ferrari SF90 nu open met Spider

14 november 2020 14:02 3 reacties

SF90 Spider in het kader van continuïteit.

Ferrari laat geen gas los en presenteerde deze week alvast op virtuele wijze de open variant van de elektrisch ondersteunde krachtige SF90. Dicht heet ie zoals bekend Stradale en met open top draagt ie de naam Spider. De Spider is een geraffineerde en vooruitstrevende gestekkerde supercar met gecombineerd vermogen van maar liefst 1000 pk. De basis is de veelvuldig gelauwerde 780 pk sterke V8, waaraan een plug-in hybride systeem is gekoppeld bestaande uit drie elektromotoren. Nul tot honderd kan in amper 2,5 seconden en de top ligt rond de 340 km per uur. Wie ‘m wil bestellen moet minimaal tot medio volgend jaar wachten.

Tikkie zwaarder.

De Ferrari SF90 Spider is 100 kg zwaarder dan de Stradale. Ongeveer 80 kg komt op naam van het mechanisme. De overige kilo’s hebben te maken met het garanderen van voldoende stijfheid tegen torsie. Dankzij extra gewichtsbesparende maatregelen is de toename in gewicht behoorlijk laag gebleven. Op de Spider introduceert Ferrari een nieuw specifiek uitrustingsniveau voor op het circuit, genaamd ‘Assetto Fiorano’ (de blauwe auto op de foto’s). Door de toepassing van het nodige carbonfiber, is een SF90 met dit pakket nog eens 21 kg lichter. In het interieur springt direct de reeds op de Stradale geïntroduceerde 16 inch display van het instrumentarium in het oog. De Ferrari SF90 Spider kost minstens 470.000 euro.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

  • Hilbert schrijft:

    Super

  • Michele schrijft:

    Heel erg mooi. 😀

  • Lusso schrijft:

    Prachtig natuurlijk, maar waar gaat die PK-wedloop eindigen? Ik weet wel dat Ferrari niet anders kan dan zich zo profileren, maar waar kan je zo’n auto uiteindelijk nog gebruiken?

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Ferrari

Volg ons

Advertenties