Ferrari World opent haar poorten

Alles is er rood gekleurd en wordt overkoepelt door een gedrapeerde driehoekachtige vorm met een oppervlakte van minstens 7 grote voetbalvelden. Het Ferrari logo bovenop de koepel is 3000 vierkante meter groot en is enkel zichtbaar vanuit een vliegtuig.

Groot, groter, grootst; Welkom op het Yas Island in Abu Dhabi. Op een steenworp afstand van het F1 circuit (met bijbehorend vijf sterren hotel) kun je vanaf komende maand het eerste grote Ferrari pretpark bezoeken. Het park telt 20 attracties met onder andere een grote achtbaan waarmee je je op een racecircuit waant, een 4D simulator, 7 Italiaanse restaurants en de grootste Ferrari Store ter wereld. Het park is net zo groot als het wereldberoemde Disney World in de VS. Aan kust van de Perzische Golf gelegen is het weer er altijd mooi en kunnen 7000 bezoekers binnen verkoeling zoeken. Zondag gaat het park officieel open. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen en volwassenen betalen 45 euro voor een kaartje (onder 18 rond de 25 euro). Een speciale VIP kaart kost 70 euro.

In Abu Dhabi wonnen slechts een miljoen mensen en toch is er geen supermarkt dat kleiner is dan de Amsterdam Arena. Ferrari profiteert hier op deze wijze volop van en kende nauwelijks kosten bij de totstandkoming van dit park dat op initiatief van de Abu Dhabi bv is gerealiseerd. Het vormt een ideaal visitekaartje voor de firma uit Maranello en Italiƫ als geheel middenin het Midden Oosten.

Bezoek hier de site van het park en kom alles te weten.

3 gedachten over “Ferrari World opent haar poorten

 • 28 oktober 2010 om 10:19
  Permalink

  Leuk inside feitje: De behoorlijk realistische race simulator wordt gemaakt door het Nederlandse bedrijf Cruden (http://cruden.com). Zij maken ook simulatoren voor F1 teams.

  Beantwoorden
 • 28 oktober 2010 om 11:17
  Permalink

  Nog een inside feitje voor Marvin:
  Mijn werkgever heeft de toegansfacade tot Ferrari World gebouwd en ook het Crown Plaza hotel bij het circuit van Abu Dhabi.
  Internationaal onderdeel van aannemer BAM.

  Vond het op het eerste oog een megalomaan project maar wie weet als je ooit in de buurt bent misschien toch wel leuk.
  Hoop alleen wel voor Ferrari dat ze die mega achtbaan beter voor elkaar hebben dan op de Nurburgring.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.