Ferrari zaait vijandschap met Fiorano filmpje

In dit turbulente en moeizame F1 seizoen voor de renstal van Maranello gebeurt er werkelijk van alles.

Zo wordt de Scuderia nu openlijk beschuldigd van het illegaal doen van testritten. Iets wat gedurende het F1 seizoen ten strengste verboden is. Je kunt je dat leuke ritje van eind vorige week aan boord bij Alonso vast nog wel herinneren. Het ging om een onderdeel van een publicitaire actie i.v.m. een sponsor van de SF. Het filmpje verscheen vorige week op de website van Ferrari.

De teambazen van McLaren en Red Bull vallen nu schreeuwend over dit onschuldige filmpje. Volgens hen is het een grove overtreding van het team van Maranello omdat het de F10 van dit seizoen betreft met alle toeters en bellen, inclusief de belangrijkste coureur achter het stuur. De belangrijkste coureur zelf, Fernando Alonso, lacht deze aantijging weg en zegt dat hij met het cameraatje op zijn helm niet echt hard is gegaan.

Dat hij rustig aan deed is ook voor ons duidelijk. Net zo duidelijk als het feit dat de F1 een smerig steekspel is. We vinden het trouwens belachelijk dat een filmpje als bewijs voor een test wordt aangewezen door vrij intelligente mensen op een belangrijke positie in de racewereld. We adviseren hen om snel naar YouTube te gaan om te kijken wat er allemaal nog meer gaande is in de wereld… Dat is zeker ook allemaal echt?

Christian Horner van Red Bull zegt dat er nog een flinke strijd zal volgen hierover zodra de teams bij elkaar moeten komen voor een vergadering van de FOTA. Volgens hem wordt er op Fiorano in het filmpje zelfs een nieuw uitlaatsysteem getest. McLaren man Martin Whitmarsh deed er nog een schepje bovenop door te zeggen dat Ferrari hier overduidelijk over de schreef  gaat; “Ieder team wil elk seizoen tegen de grenzen van de mogelijkheden aanwerken, maar dit gaat over elke grens heen.”

Teambaas Domenicali geeft aan iedereen die er om vraagt best van uitleg te willen voorzien. Er gebeurt namelijk niets dat tegen de FIA regels ingaat. Wij vinden het wel veelzeggend dat teams die boven Ferrari staan in het klassement, zich zo druk maken over wat er in Fiorano gebeurt. Kennelijk vreest men de zwarte steigerende hengst nog altijd.


5 gedachten over “Ferrari zaait vijandschap met Fiorano filmpje

 • 7 juli 2010 om 14:15
  Permalink

  Past dit niet eerder (of ook) rond de heisa ivm de Pace-Car tijdens de vorige wedstrijd (Spanje) ?
  Toen heeft Ferrari hard aangedrongen op “een straf” voor Hamilton (McLaren).

  Behoort mijn inziens dus tot “koekje van eigen deeg”.

  Beantwoorden
 • 7 juli 2010 om 20:50
  Permalink

  Euh… Volgens mij is Red Bull nog steeds een Oostenrijkse renstal, hoewel de ‘fabriek’ in GB is gevestigd.
  Toro Rosso is weliswaar Italiaans, maar daar zwaait Christian Horner de plak niet… ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden
 • 7 juli 2010 om 20:55
  Permalink

  ach so..ik was in de war met Toro Rosso. Excuus voor de twee foutjes. Tis ook lang zo’n dag. ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.