Ferrari’s nieuwe F1 bolide heet F138

f138

Ferrari heeft de naam voor de aanstaande F1-wagen voor seizoen 2013 laten uitlekken, namelijk de initialen F138. Het getal 13 staat voor het jaar en 8 staat voor het aantal cilinders. Dat is niet zomaar een fantasie, maar een ode aan het feit dat dit het jaar is, dat er voor het laatst met een 8 cilinder aan de GP wordt meegedaan.

Daarna zal vanaf 2014 het turbogeluid van een 6 cilinder, gekoppeld aan een nieuw KERS-systeem, de renstal van de Scuderia vullen. Het wordt Ferrari’s 59ste seizoen die van 2013. Ferrari is recordhouder qua titels met 15 voor coureurs en 16 voor constructeurs. Er werden tot nu 219 overwinningen behaald sinds 1950. Daarbij kwam men 207 maal op pole position en reed Ferrari 228 maal de snelste ronde.

De mededeling over deze naam komt met een persbericht naar buiten, waarvan de titel luidt ‘Orgoglio Rosso’, oftewel ‘rode trots’. De communicatieafdeling van Ferrari zal overigens voortaan door Luigi Bisignani geleid worden en  niet langer door Luca Colajanni. De F138 zal op 5 februari aan de pers getoond worden. De nieuwe coureur Pedro zal vervolgens de eerste tests uitvoeren, samen met Massa.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.