FGA heeft de domeinnaam ‘Lancia New Flavia Coupé.it’ laten registreren

NewLanciaFlaviaCoupe

De kans is dit jaar heel groot dat Lancia met een concept in Genève ons een eerste blik in de toekomst zal gunnen. Ze doen dat naar alle waarschijnlijkheid door het tentoonstellen van een compleet nieuwe coupé met de naam ‘New Flavia coupé’. Pure fantasie? Niet echt want dankzij het feit dat domeinnaamregistraties openbaar zijn, weten we sinds vandaag dat Lingotto van plan is om een site te lanceren dat gewijd is aan een nieuwe coupé.

Plannen voor een dergelijke auto bestaan eigenlijk al sinds 2009. Designbaas Roberto Giolito zinspeelde in het najaar van 2010 al op de presentatie van een nieuw concept, maar toen sprak hij eigenlijk voor zijn beurt, omdat het nieuwe Lancia eerst nog met een heel aantal productiemodellen zich aan Europa moest presenteren (Ypsilon, Thema, Voyager). De nieuwe concept zal een heel bepalende visie presenteren voor wat Lancia in het middensegment van plan is. Lancia zal zich steeds meer net onder de te drukke premium markt willen positioneren met stijlvolle producten voor zeer concurrerende prijzen.

Op het Compact Wide platform zullen verschillende versies verrijzen, die in de VS vanaf 2013 in productie zullen gaan en als Lancia’s naar Europa verscheept zullen worden. In Amerika zullen deze modellen Chrysler versterken in het compacte middensegment, waar het momenteel alleen met de 200 en de nieuwe Dart aanwezig is. Bij ons zal Lancia naast de eenzame Delta (deze blijft in productie tot 2014) eindelijk met een serieus offensief kunnen komen in een segment waar het van oudsher sterk was, maar sinds de Lybra geen vuist meer heeft kunnen maken.

2 gedachten over “FGA heeft de domeinnaam ‘Lancia New Flavia Coupé.it’ laten registreren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.