Fiat 500 familie bovenin ook met C-segment model

Fiat large

Wie denkt dat een Fiat 500 niet veel groter kan dan een L Living (foto), vergist zich. De grootste onthulling kwam gisteren op de IAA namelijk van een sheet tijdens de presentatie door de Europese chef Alfredo Altavilla. Uiteraard stond daarop de meer sportief ogende mini SUV 500X vermeld die straks in Melfi geproduceerd zal worden, maar stond er eveneens een groter model zonder verdere specificaties op het lijstje voor de toekomst. Het heeft er alle schijn van dat dit een C-segment Crossover zal zijn, waar in het verleden al vaker over is gesproken in verband met opvolging van de Bravo. De productielocatie die het meest voor de hand ligt, is uiteraard Cassino. Over een lanceerdatum is ook nog niets gezegd.

Zoals we gisteren al aanstipten, was Fiat’s moraal gisteren op de IAA vooral gericht op het succes van de 500. Dit moet de best verkoopbare formule worden van Fiat. Niet alleen in de VS maar dus ook in Europa. Afgelopen voorjaar kwam dit ook al naar voren in verband met de uiteindelijke opvolging van de Punto. Fiat zoekt het in een duidelijk en onderscheidend gezicht, dat degelijkheid en typisch Italiaanse stijl en gevoel voor detail samenvoegt. De C-segment Fiat lijkt ons wel iets te groot om 500 als initialen te dragen dus misschien breekt straks de tijd aan, dat ook het historische 600 logo weer van stal zal worden gehaald. Hier kan uiteindelijk ook in een nog iets groter formaat ook de opvolger van de succesvolle Freemont op worden gebaseerd.

Een gedachte over “Fiat 500 familie bovenin ook met C-segment model

  • 11 september 2013 om 11:38
    Permalink

    600 in het C-segment? Noem ‘m dan 128. Het is jammer dat bij het grote publiek de 128 niet of nauwelijks bekend is. Een vooraanstaande Britse autojournalist noemde die auto ooit zelfs de invloedrijkste in massa geproduceerde auto van na de oorlog…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.