Fiat 500L Trekking in Genève, 500’XL’ dit najaar

500L Trekking

De Fiat 500L is succesvol en daarom twijfelt Lingotto niet bij het verder uitbreiden van het gamma gedurende 2013. De verkoopaantallen zijn inmiddels de 38.300 voorbij. In Genève presenteert men over een krappe twee weken de reeds bekende aantrekkelijke Trekking, waarna deze vrijwel direct in de handel zal worden genomen. Gianluca Italia doet als eindverantwoordelijke voor het merk Fiat in de regio EMEA een boekje open, over de aanpak die nog volgt.

Volgens Italia is de introductie van nieuwe motoren op de 500L en de presentatie van de Trekking in Zwitserland, geheel te danken aan het positieve effect van de 500L, vooral op de thuismarkt. Zoals het management al hoopte, snoept de 500L een hoop klanten bij de concurrentie weg momenteel en weet het publiek het ‘City Lounge’ concept van Fiat flink te waarderen. Daarom volgt niet lang na de Trekking met Traction+ systeem ook al de introductie van de 7-zits versie.

De naam 500XL wordt niet genoemd door Italia, waardoor het allerminst zeker is of de extra ruime variant ook echt zo zal heten. Het doek zal deze zomer in Italië waarschijnlijk van de nieuwkomer getrokken worden, terwijl de verkoop aan het begin van het najaar van start zal gaan. Dit model zal pas echt een aanval zijn op de kopers die twijfelen over de aanschaf van een C-segment model. Fiat gaat op tactische en aantrekkelijke wijze tussen B en C inzitten.

Een gedachte over “Fiat 500L Trekking in Genève, 500’XL’ dit najaar

 • 23 februari 2013 om 13:47
  Permalink

  Eindelijk

  heeft Fiat een model groter dan het A en B-segment die wel succesvol is!
  Hoe dan ook een verfrissende verschijning in het segment, geen saaie vormloze blokkendoos.
  Het is geen lelijke wagen, maar persoonlijk vind ik m ook niet de charme hebben van de 500, zal waarschijnlijk liggen aan het grote formaat en andere verhoudingen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.