Genève 2013: Fiat presenteert 500L Trekking en mannelijke 500GQ

500L Trekking

Het succes van de nieuwe 500L krijgt zoals gezegd een vervolg met het Europese debuut van de ‘Trekking’. Deze geeft het City Lounge concept van Fiat nog meer sexappeal vinden wij en mikt op een publiek dat de off-road sfeer ambieert en waardeert. Niet alleen de aangepaste vormgeving, maar ook de iets hoger afgestelde ophanging zorgt voor dit gevoel, gecombineerd, met smaakvolle nieuwe 17 inch velgen en sloffen met grof profiel. De met het innovatieve Traction+ systeem uitgeruste 500L Trekking, zorgt bovendien voor een stabiele en solide rijervaring.

500L Trekking2

De 500L Trekking is er in de zes kleuren wit, donkergrijs metallic, zwart, beige, burgundy-rood, donkergroen en de nieuwe in Detroit reeds gepresenteerde Sole-gele metallic kleur. Het dak is er in wit of zwart. Het interieur van de Trekking is uitgerust met sportieve stof in grijs of zwart, gecombineerd met leer. De Trekking is vanaf april te koop en is er met 1.4 16v van 95 pk, 0.9 TwinAir van 105 pk en 1.6 Mulitjet II turbodiesel met 85 pk. De wat stoerder ogende 500L is ook te bestellen met Dualogic automaatOok in de Trekking tref je (optioneel) de handige ‘Lavazza 500 Espresso Experience’, die je in d file voorziet van een warme bak overheerlijke Italiaanse koffie. Uiteraard heeft deze versie van de 500L ook het veilige en actieve City Brake Control-systeem en de prettige 520 Watt Hi-Fi audio Beats.

500GQ

Ander mooie degelijke Fiat’s op de stand zijn de door ons onlangs zeer gewaardeerde 500S en en daarop gebaseerde speciale ‘GQ’ editie. De 500S vonden wij al stoerder dan een gebruikelijke 500, maar Fiat heeft daar nu zelfs nog een schepje bovenop gedaan in samenwerking met het magazine Gentemen’s Quarterly van uitgeverij Condé Nast. De 500GQ herken je aan Bicolore lak in metallic grijs en zwart, speciale 16 inch velgen, oranje 500 badge en remblokken en het GQ-logo op het dak. De GQ-uitvoering is eigenlijk de mannelijke weergave van wat Lancia ooit met de Ypsilon ELLE deed. De 500GQ is vanaf deze zomer verkrijgbaar bij de Fiat-dealer.

500GQ2

Verder zien we bij Fiat in Zwitserland ook de ‘Californische’ elektrische 500E die deze week ook schittert bij de Oscar-uitreikingen. Deze is er echter alleen ter kennismaking, want er zijn geen plannen voor een Europese introductie. Mogelijk wil Fiat zo de belangstelling peilen bij het publiek in Genève en kan het management alsnog de plannen voor dit model uitbreiden. Daarnaast zien we ook de MY2013 editie van de B-segment Punto.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.