Home » FCA

Fiat doet eerste aanzet totale overname Chrysler

13 februari 2013 14:05 2 reacties

Fiat Chrysler

Vanuit de beurs in New York komt de melding dat Fiat stappen onderneemt om binnen afzienbare tijd de totale overname van Chrysler LLC te realiseren. Marchionne zou daarvoor recent meerdere malen in contact zijn getreden met de nodige banken, om te bespreken wat de beste financiële afspraak kan zijn voor een overname van de firma uit Auburn Hills. De CEO zou een soort overbruggingskrediet opteren voor de realisatie. Volgens de CEO zelf kan het binnen een half jaar een feit zijn.

Mogelijk is er tussen de eigenaar van de 41,5% VEBA en Lingotto geen barrière meer die geslecht hoeft te worden. Volgens de berekeningen van Goldman Sachs is het goed mogelijk dat de Italianen 2,2 miljard zullen neerleggen om het overige aandeel te bemachtigen. Een volledige overname maakt van het concern een sterkere beursgenoteerde firma en heeft dus redelijk wat prioriteit. Marchionne zegt dat hij nog niet heeft nagedacht over een nieuwe naam.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • AR 159 schrijft:

    Dat hoet toch niet moeilijk te zijn die naam om het simpel te houden gewoon de C er tussen dus FCAG niet teveel geld aanspenderen aan dure bureau’s.

  • Di Segno schrijft:

    Briljant!

    Wie had dit 5 jaar geleden kunnen voorspellen.
    Vriend en vijand verbazen/overrompelen en direct meespelen met de grotere jongens!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

Volg ons

Advertenties