Fiat: Eerste foto’s interieur project ‘Ellezero’

ellezero interieur

Fiat’s mini Crossover is bijna klaar en project ‘Ellezero’ toont nu via de website AlVolante de binnenkant tijdens een eindfase test in Servië of Italië (vermoedelijk Turijn). Het enige wat nu nog echt geheim is aan deze auto die we in Genève van dichtbij gaan bekijken, is de uiteindelijke naam. Opnieuw kiest Fiat voor een basisvorm als belangrijkste kenmerk van het hele design. Daardoor is een Fiat sinds de 500, maar vooral sinds de nieuwe Panda, nooit echt saai van binnen.

In die laatste hebben we afgelopen week nog even plaats kunnen nemen en wat we hier zien heeft er veel van weg tot in elk detail. Bij de Panda zie je overal vierkantjes met afgeronde hoeken (Fiat noemt dat de ‘Squircle’) en in deze hogere personenauto zien we een iets andere vorm dat veel weg heeft van de omtrek van een computermuis (benieuwd hoe Centro Stile Fiat dit zal noemen). Door het doorvoeren van de vorm krijgt de auto een heel vermakelijk uiterlijk of je nu naar het stuur kijkt, de deurgrepen of de bekleding van de stoelen. Ook de handrem heeft weer een excentrieke vorm gekregen. Het geheel oogt evenals bij de Panda ook behoorlijk degelijk.

Toch zijn er wat elementen die we al kennen uit andere auto’s van FGA in deze creatie op het nieuwe B-Wide platform. De zwarte omlijsting van het instrumentarium bijvoorbeeld, dat naar rechts toe doorloopt om de boordcomputer, heeft wat weg van het idee dat we deze week zagen debuteren op de nieuwe Dodge Dart. Het is weer eens duidelijk dat beide firma’s één zijn geworden. De nieuwe Dodge had op zijn beurt weer wat elementen die we herkenden van de Giulietta; Ook de P330/Project ‘Ellezero’ uit Servië heeft iets wat we herkennen uit de Alfa, namelijk de bediening van de airconditioning.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.