Home » Fiat

Fiat Freemont krijgt vervanger in 2015

1 november 2012 14:52 Geen reacties

De succesvolle Fiat Freemont (vooral in Italië) krijgt in 2015 een opvolger. Fiat zal tot 2014 weliswaar geen auto’s introduceren boven het B-segment, maar dit wil niet zeggen dat men het opgeeft in het middensegment, ondanks het voorlopige gebrek aan succes. Zoals we gister al schreven zal dankzij de nodige Chinese input van GAC Fiat, opnieuw de strijd -zij het op een veel rendabelere wijze- worden aangegaan in het C/D segment. Niet alleen door de invoer van de ‘Viaggio’ met vier en vijf portieren, maar dus ook met een opvolger van de Crossover Freemont.

De in het Mexicaanse Toluca geproduceerde auto op basis van een Dodge, is vooral als AWD 4×4 erg populair op het Italiaanse schiereiland en houdt zich verkooptechnisch zelfs redelijk staande in deze crisis. Marchionne vertelde in een interview dat het nieuwe model op het breed ingezette Compact Wide Platform, een soort grote Panda (‘Pandone‘) zal worden en dus heel erg Fiat. We gaan ervan uit dat de CEO hiermee op een robuuste look, met geraffineerde rondingen doelt. De designkoers die op succesvolle wijze op de Panda is ingezet en een vervolg krijgt op 500L en diverse andere varianten met het 500-label.

Het model zal ook in de VS en Brazilië worden ingevoerd. We verwachten dat de productie opnieuw in Mexico zal plaatsvinden en dat het model eveneens in China voor de lokale markt zal worden geproduceerd. Of de opvolger van de Freemont in Amerika als Fiat de Dodge Journey zal vervangen, valt te betwijfelen. Wel heeft Fiat ooit gezegd in de VS tot het C-segment (let wel het Amerikaanse C-segment is groter dan bij ons) te gaan.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties