Fiat Freemont nu ook in Brazilië

Fiat Freemont Brasil

De succesvolle Fiat Freemont start nu ook een carrière in Brazilië. Het ooit als Dodge Journey geboren ontwerp, doet het binnen een zeer kort tijdsbestek al beter dan ooit het geval was met Amerikaans logo. Afgezien van een beter dealernetwerk, ligt ook een scherpere prijs en een andere motor (2.0 MultiJet) aan dit Europese succes ten grondslag. Maar juist wat het motorische gedeelte betreft vraagt de Braziliaanse markt om iets anders. De Freemont gaat daarom vanuit Mexico als een halve Journey naar het grote Zuid-Amerikaanse land, namelijk met een 2.4 172 pk benzinemotor van Chrysler met 4-traps automaat. Hopelijk komen de werknemers door al deze variaties niet in de war en plakt de logo-plakker in de fabriek wel het juiste logo op de juiste auto.

Fiat Freemont Brasile

Ook in Brazilië zullen twee uitvoeringen beschikbaar zijn, dit keer met de namen Precision en Emotion. Emotion is overigens geen onbekende naam bij Fiat-liefhebbers in Europa. Luxe en zeer complete varianten van de Croma en Bravo dragen al deze naam. Waarom op ons continent dan toch gekozen is voor de naam Urban, is ons enigszins onduidelijk. De Braziliaanse Freemont is op de ophanging na identiek aan de Europese versie. De vering, draagarmen en de wijze waarop dit alles is gemonteerd, is wat zwaarder en meer berekend op off-road condities, die je in Brazilië overal kunt tegenkomen. De Freemont is in Brazilië wel een duurdere auto en begint bij iets meer dan 35.000 euro. Nu maar hopen dat de Mexicaanse fabriek waar ook de Amerikaanse 500 gebouwd wordt aan de grote vraag kan voldoen.

2 gedachten over “Fiat Freemont nu ook in Brazilië

 • 12 augustus 2011 om 13:02
  Permalink

  En Yokohama banden, uit de Amerikaanse Yokohama fabriek dus.
  In Brazilië heb je in de moderne steden erg goede wegen, zelfs beter dan Nederland vaak.
  Maar zodra verder het binnenland ingaat kom je erg snel op wegen uit waar in de laatste 30 jaar geen asfalteermachine in de buurt is geweest.
  En dan heb je meer aan een auto die wat hoger op zijn (kleinere) wielen staat zodat er nog wat comfort overblijft.

  In die regio houden ze wel van stoere auto’s, ik weet zeker dat ze daar erg goed gaan verkopen.

  BeantwoordenReport user

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.