Fiat gaat Dodge Dart mogelijk ook in Italië bouwen

Het management van Fiat overweegt om ook in Italië de Dodge Dart te gaan bouwen voor de export naar Amerika. Na goede berichten over gesprekken met de overheid -met als onderwerp de bevordering van de export- en een kort overleg met de bonden, lijkt er een soort plan B in de maak voor de Italiaanse fabrieken. Niet alleen Mirafiori kan straks opgelucht ademhalen in deze donkere tijden, ook het zeer onzekere beeld over de toekomst van Cassino, kan eind deze maand waarschijnlijk op een positieve manier worden bijgesteld. De Dodge Dart deelt z’n techniek met de Giulietta en kan zonder al te veel investeringen mee worden genomen in de productie, nu producten als de Bravo en de Delta, het op de Europese markt behoorlijk zwaar hebben. Men verwacht een stevige toename van de vraag op de Amerikaanse markt en zal dus kiezen voor een Italiaanse inbreng in plaats van een uitbreiding van de capaciteit in Belvidere, Illinois.

Officieel wordt alles op 30 oktober pas bekendgemaakt, maar getuigen die graag anoniem wensen te blijven, konden dit blijde nieuws dat ze van Marchionne te horen kregen, niet langer voor zichzelf houden. Melfi zal iets langer moeten wachten op meer productie en mag zich heel langzaam gaan voorbereiden op de komst van de nieuwe Punto. Van november tot december gaat de fabriek waar de huidige generatie Punto gemaakt wordt, zelfs 20 dagen dicht, om het dreigende overschot wat te temperen.

4 gedachten over “Fiat gaat Dodge Dart mogelijk ook in Italië bouwen

 • 18 oktober 2012 om 23:51
  Permalink

  Je kunt je afvragen of er na alle transportkosten van de in Italie gebouwde auto’s nog veel marge overblijft, maar je ziet hier wel heel duidelijk de voordelen van de Chryslerdeal van Marchionne en de voordelen van schaalvergroting: je productielocaties wereldwijd kunnen inzetten. Briljante zet!

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2012 om 13:37
  Permalink

  Als ze hem hier gaan bouwen ga hem dan ook hier leveren meteen dat gat in de model lijn weer gevuld. O en dan met fiat logo en dodge logo dan verkoop je er meer dan alleen fiat logo. Dodge heeft nu een maal een heel ander imago dan fiat ook al is het 1 en de zelfde met een andere gril.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.