Fiat heeft goede eerste beursweek achter de rug

De Spin-off was de afgelopen maanden een van de veelbesproken ontwikkelingen rond Fiat. Ongeacht de mening van diverse analisten, blijkt het een zeer vruchtbare beslissing te zijn geweest. Fiat SpA weet er inmiddels +7,8% aan toe te voegen sinds vorige week maandag. Fiat Industrial, waar meer vraagtekens rond bestonden, sloot de week af met een groei van +6,6% sinds het aandeel vorige week maandag op 9 euro stond. Samen zijn de twee SpA’s goed voor een groei in waarde van +10,46% in vergelijking met het oude Fiat van rond de kerst.

Aanvankelijk leek Fiat SpA het veel beter te gaan doen dan tak van de vrachtwagens en de tractoren, maar zoals reeds aangekondigd door Marchionne zelf en in tegenstelling tot wat analisten beweerden, is ook het aandeel Fiat Industrial goed mee gaan doen vorige week met een uiteindelijke piek van 9,65 euro. De autodivisie deed het mede goed doordat de vooruitzichten op een groot aandeel in Chrysler van 51% voor 2011, bijzonder gunstig zijn.

Samen zijn de twee nieuwe takken 2,1 miljard euro meer waard dan de oude beursgenoteerde company. In totaal is Fiat Industrial momenteel 11,77 miljard euro waard en Fiat Auto 9,25 miljard. Voor de jaarwisseling was de kolos van Turijn 18,9 miljard euro waard en vandaag is dat dus 21 miljard euro.

Een gedachte over “Fiat heeft goede eerste beursweek achter de rug

  • 10 januari 2011 om 21:35
    Permalink

    Als we ingestapt waren hadden we al winst de eerste week.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.