Home » Fiat Professional - Iveco

Fiat Industrial klaar voor beursgang Wall Street

22 mei 2013 15:22 2 reacties

Fiat Industrial borsa

Fiat Industrial is nu de fusie met CNH verder vorm heeft gekregen, klaar voor een gang naar de beurs in New York. Inmiddels zou een officiële aanvraag zijn ingediend over dit project dat de minderheidsaandeelhouders inmiddels ‘Progetto Farfalla’ (project vlinder) noemen. De inmiddels Nederlandse Holding (FI Cbm NV) is afgelopen winter al goedgekeurd door Fiat Industrial en CNH, maar het groene licht van de buitengewone aandeelhoudersvergadering moet nog volgen. Dit moet volgens de firma uit Turijn eind volgende maand een feit zijn. Tijdens het derde kwartaal moet dan alles rond zijn, voor wat reeds een van de grootste producenten van allerlei werktuigen en zwaardere bedrijfswagens in de wereld is.

Tot ongenoegen van veel mensen in Italië vandaag, wil Fiat Industrial haar financiële hart straks ook nog verplaatsen naar Londen, waardoor er weinig binding met het thuisland zal overblijven. De nieuwe minister van economie Flavio Zanonato, wil volgende week in verband hiermee in gesprek met Sergio Marchionne, om helderder te krijgen wat de visie van Lingotto nu precies is, betreffende de toekomst in het thuisland.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • henk schrijft:

    Ik heb overigens begrepen dat FI Cbm niet zo lang meer Nederlands zal zijn maar naar Engeland gaat.

  • Hans75 schrijft:

    Volgens mij is er helemaal niets Nederlands aan deze holding.. is een typisch brievenbus holding in NL, om belasting te ontwijken.
    CNH zat volgens mij altijd al in London… heb er nog ooit een half jaar gewerkt…ergens rond 1998 of zo..

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees meer over

,

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties