Fiat Industrial klaar voor beursgang Wall Street

Fiat Industrial borsa

Fiat Industrial is nu de fusie met CNH verder vorm heeft gekregen, klaar voor een gang naar de beurs in New York. Inmiddels zou een officiële aanvraag zijn ingediend over dit project dat de minderheidsaandeelhouders inmiddels ‘Progetto Farfalla’ (project vlinder) noemen. De inmiddels Nederlandse Holding (FI Cbm NV) is afgelopen winter al goedgekeurd door Fiat Industrial en CNH, maar het groene licht van de buitengewone aandeelhoudersvergadering moet nog volgen. Dit moet volgens de firma uit Turijn eind volgende maand een feit zijn. Tijdens het derde kwartaal moet dan alles rond zijn, voor wat reeds een van de grootste producenten van allerlei werktuigen en zwaardere bedrijfswagens in de wereld is.

Tot ongenoegen van veel mensen in Italië vandaag, wil Fiat Industrial haar financiële hart straks ook nog verplaatsen naar Londen, waardoor er weinig binding met het thuisland zal overblijven. De nieuwe minister van economie Flavio Zanonato, wil volgende week in verband hiermee in gesprek met Sergio Marchionne, om helderder te krijgen wat de visie van Lingotto nu precies is, betreffende de toekomst in het thuisland.

2 gedachten over “Fiat Industrial klaar voor beursgang Wall Street

 • 22 mei 2013 om 15:57
  Permalink

  Ik heb overigens begrepen dat FI Cbm niet zo lang meer Nederlands zal zijn maar naar Engeland gaat.

  Beantwoorden
 • 22 mei 2013 om 18:02
  Permalink

  Volgens mij is er helemaal niets Nederlands aan deze holding.. is een typisch brievenbus holding in NL, om belasting te ontwijken.
  CNH zat volgens mij altijd al in London… heb er nog ooit een half jaar gewerkt…ergens rond 1998 of zo..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.