Fiat Industrial legt met TürkTraktör eerste steen nieuwe fabriek

turktraktor

Fiat Indutrial-CNH breidt uit in Turkije en bouwt een nieuwe fabriek in Erenler, in het noordelijke district Sakarya. Koç Holding is uiteraard opnieuw de vaste partner in dit nieuwe project. Dit gigantische familiebedrijf onder leiding van Mustafa V. Koç, is de grootse van Turkije en al sinds 1967 een goede partner van Lingotto, ook wat de bouw van auto’s betreft. Het bouwt sinds 1954 al tractoren en werkt onder de naam Türk Traktor al enige tijd in een JV met de nummer drie in capital goods van de wereld, Fiat Industrial. Gister werd in bijzijn van een minister en Fiat Industrial COO Richard Tobin, het startsein gegeven voor de bouw van een tweede fabriek (foto boven).

CNH is voor Koç van fundamenteel belang en neemt met het merk New Holland Agriculture en Case IH Agriculture een leidende positie in op de Turkse markt. De nieuwe fabriek wordt niet alleen de grootste van Turkije, maar tevens een van de belangrijkste in Europa. Dankzij een uitgebreide toeleveringsindustrie, is deze locatie nu en in de toekomst de meest competitieve van het land.

turktraktor2

In 2011 vierde men in aanwezigheid van Sergio Marchionne en de Turkse premier Erdoğan, de zesduizendste geproduceerde tractor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.