Home » FCA , Fiat

Fiat investeert in Brazilië in volledig gamma

24 oktober 2018 17:57 12 reacties

Terwijl we hier in Europa vooral zullen moeten blijven wennen aan de inkrimping van het merk Fiat, dat tot een soort niche stadsautomerk gereduceerd zal worden a la Mini, blijft het ontwerpcentrum van het merk in Brazilië op volle toeren draaien voor de creatie van een zo uitgebreid mogelijk gamma. Men werkt onder andere aan een nieuwe grotere Pick-up boven de aantrekkelijke Toro en mogelijk zullen op beide modellen ook Crossover’s gebaseerd worden. Een teaser toont ons dat daar aan gewerkt wordt. Mogelijk is deze eerste nieuwe Crossover van Fiat gebaseerd op de eerder genoemde Toro.

Men verklapt alvast wanneer de wereld ‘m voor het eerst te zien zal krijgen als concept, namelijk op de autosalon in San Paulo van 8 tot 18 november 2018. Fiat streeft naar een functioneel en uitgebalanceerd design met een vleugje sportiviteit wat haar Braziliaanse modellen betreft. Kortom een klassiek Italiaans concept, aldus designchef Peter Fassbender. Het is al het achtste concept van Fiat, sinds Lingotto in Brazilië modellen ging ontwikkelen. Bereid je alvast voor op het nodige extra teasermateriaal van Fiat de komende weken… Fiat lijkt vastberaden om een leidende rol te blijven vervullen op de Braziliaanse markt.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

12 reacties »

 • Hilbert schrijft:

  Europa..

 • niccolo schrijft:

  ….follow the money

 • Hilbert schrijft:

  Geen auto geen geld

 • Lusso schrijft:

  onbegrijpelijk

 • Hilbert schrijft:

  Ik dacht dat Fiat, Lancia Europese bedrijven waren en Jeep Amerikaans.

 • Co Vink schrijft:

  Daaag Fiat….

 • Squadra schrijft:

  Mooi om al die positieve reacties hier de laatste tijd te lezen. Iedereen bekijkt het vanuit een redelijk leken bril. De Autobranche werkt heel anders als veel mensen denken.

  Fiat is goed en slim bezig

  Ciao

  Squadra

 • The Dutchbird schrijft:

  @squadra
  En jij? Jij bent zeker een doorgewinterde automobiel manager met enorme kennis over de en van de autobranche?

 • Squadra schrijft:

  The Dutchbird,

  Al 18 jaar inmiddels, dus ja dat klopt, er gaat een hele hoop veranderen de komende jaren zeker op aandrijftechnieken. Maar de aankoop van auto’s zal gaan veranderen en het onderhoud. FCA wil niet teveel ballast naar deze transitie en dat is slim. Brazilië is een heel andere markt met totaal andere regels.

  Ciao

  Squadra

 • henk schrijft:

  @Squadra

  En zo is het precies!

 • Steef schrijft:

  Volgens Italiaanse media zou de nieuwe topman voor EMEA, Pietro Gorlier, anders dan Marchionne, er sterk over denken Fiat in Europa een veel groter gamma te geven. Met veel meer dan alleen het A-segment. Bron:Il Giornale.
  Laten we het hopen …….

 • BamBam1702 schrijft:

  Helemaal juist @Squadra.

  Fiat is de komende paar jaar op een zeer verstandige manier de (Europese) markt bewerken. Helaas is dat op dit moment niet op basis van directe hoge verkoopaantallen, maar dat komt zeker terug. Ze hebben de technieken op de plank liggen, alleen is het simpelweg commercieel niet verantwoord om ze te introduceren. De ontwikkelingen gaan dusdanig snel, dat het alweer veroudert is bij introductie. Als het juiste moment daar is heeft Fiat een compleet modellen gamma gereed staan, maar dat kan wellicht ook sneller gaan dan je verwacht.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties