Fiat Linea binnenkort al met nieuw gezicht voor Brazilië en India

Linea turkije

De op de Punto gebaseerde sedan Fiat Linea, krijgt binnenkort alweer een nieuw gezicht speciaal voor de Braziliaanse en Indiase markt.  Dat meldt de site Indian Autos Blog dat een kort lijntje heeft met Fiat. Onlangs heeft de nummer één van Turkije al een opfrisbeurt gehad, met stijlkenmerken die enigszins in lijn liggen met de in China geproduceerde Viaggio. Overigens krijgt deze laatste ook alweer een opfrisbeurt.

Linea Brasil

De Fiat Linea zoals deze momenteel in Brazilië te koop is.

Het is daarom ook goed voor te stellen dat de nieuwe compacte sedan van Fiat, straks qua uiterlijk op de aanpassing van de Viaggio zal gaan lijken. De grote grille is dus waarschijnlijk een maar zeer tijdelijk fenomeen, zoals dit op de Croma ook ooit het geval is geweest. De nieuwe Linea en Viaggio zullen beide in Brazilië de markt betreden (met 1.8 liter E.TORQ met 132 pk) en ook India ligt in het verschiet. In de loop van volgend jaar wordt de nieuwe Linea in deze twee opkomende markten leverbaar en blijft het oude model nog een tijdje leverbaar als Classic.

3 gedachten over “Fiat Linea binnenkort al met nieuw gezicht voor Brazilië en India

 • 31 mei 2013 om 17:30
  Permalink

  Die mogen ze hier ook wel eens introduceren. Een Sedan is nu precies datgene wat er in het hele aanbod van FIAT/Alfa/Lancia ontbreekt. Dat is een volledig marktsegment dat men simpelweg overslaat.

  Beantwoorden
 • 31 mei 2013 om 21:16
  Permalink

  Wat een lelijk ding!! :lol:, vergelijkbaar met een Lada of wat ik wel in Turkije, Egypte en Iran heb gezien: Fiat’s 124 en 131 die daar nog gewoon alsof het het nieuwste model is van de band rollen. Met name bedoeld voor de lokale markt ivm hoge invoerrechten van echte auto’s. Die Linea wordt bovendien niet voor niets alleen in opkomende landen op de markt gebracht. Men is daar nog niet veel gewend, hier in de Westerse wereld wil men in deze auto op basis van verouderde techniek van al bijna 10 jaar oud niet worden gezien:roll:

  Beantwoorden
 • 1 juni 2013 om 23:12
  Permalink

  En nu maar hopen dat de brazilianse Viaggio hier op de prijslijst komt

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.