Opvolger Maserati GranCabrio wordt een stuk compacter

grancabrio

Tijdens de dealerpresentatie van de Ghibli in Italië vorige week, is gebleken dat de huidige GranCabrio geen directe opvolger zal krijgen. De gigantische open vierzitter op basis van de GranTurismo is volgens CEO Harald Wester een te kleine niche. Daarmee impliceert de baas van het merk tegelijkertijd, dat het merk met de drietand een veel grotere groep wil aanspreken met een toekomstige open GT. De basis wordt dus de aanstaande compactere coupé die zoals het er nu voor staat GranSport zal heten. Deze zal op z’n vroegst in 2016 op de markt verschijnen, wat ook het jaar wordt van de nieuwe ‘Spyder’. Beide modellen zullen een grotere klantenkring aanspreken in het segment waar nu ook de 911 en de F-Type opereren en kunnen zowel met de V6 als de V8 geleverd gaan worden. De GranTurismo krijgt overigens wel een opvolger van formaat, op basis van de huidige Quattroporte.

2 gedachten over “Opvolger Maserati GranCabrio wordt een stuk compacter

 • 3 juni 2013 om 11:14
  Permalink

  Een differentiatie tussen de verschillende merken binnen FGA was ook een oplossing geweest. Alfa de kleinere en sportievere spider, Maserati de grote meer luxe spider. Maar vanuit Maserati-standpunt gezien is dit wellicht een verstandiger keuze. Ook al vind ik de bestaande GC een prachtige auto.

  BeantwoordenReport user
 • 4 juni 2013 om 11:16
  Permalink

  Volgens mij is dit de opmaat naar een versterking van het Masaratie merk in de merken portefeuille. Hoop niet dat dit ten koste gaat van Alfa…

  BeantwoordenReport user

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.