Home » FCA

FIAT: Meer details over productieplan volgende week bekend

13 december 2012 11:49 4 reacties

marchionne modellen

Volgende week al zal het management van Fiat spA al meer details bekendmaken die met het Italiaanse productieschema tot 2015 te maken hebben. In dat jaar hoopt Fiat in Europa overigens het roer langzaam om te kunnen gooien en de verliezen weer tot een nulpunt te kunnen beperken. Sergio Marchionne zal rond de tafel gaan en minstens 5 nieuwe modellen aankondigen, waar waarschijnlijk (hopelijk) ook wat Alfa Romeo’s bij zullen zitten. Ondanks dat is de beurs vandaag niet onder de indruk van dit nieuws, daarvoor is namelijk veel meer nodig.

Toch wordt het plan voor de bouw van Maserati’s in Turijn en nieuwe compacte modellen in Melfi, als een heldendaad gezien, door diverse politici en economen in het land. Italië staat op het punt om vergaande economische hervormingen door te voeren onder leiding van een nieuwe overheid, en velen zien Lingotto daarbij als lichtend voorbeeld. Maar liefst 19 nieuwe modellen zitten in de pijplijn, waarvan 15 vooral voor de export zijn bestemd. Een investering van ongeveer 18 miljard euro. Het behoud van Italiaanse banen staat bovenaan het prioriteitenlijstje, zeg de leiding van de firma.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • De Longo schrijft:

  Ik hoop ook dat er nieuwe modellen van Lancia worden aangekondigd. Zie hier een impressie van een nieuw model voor 2015:

  http://www.allpar.com/news/index.php/2012/12/sneak-peak-2015-chrysler-200

 • Lancia4Ever schrijft:

  die kans is minimaal aangezien deze niet langer in Italië geproduceerd zullen worden 🙄

 • alfaspeed schrijft:

  De foto op de link zag er veelbelovend uit. Laten we hopen dat Fiat gauw zwarte cijfers maakt.

 • Raaf schrijft:

  De getoonde 200 ziet er zeker erg goed uit, maar wel met een sterk Amerikaanse “muscle car” look. Daar een echte Lancia van bakken is wel redelijk lastig.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties