Fiat naar autosalon van Los Angeles met Abarth 500C en 500E

Fiat kan de vraag naar Abarth-modellen (niet die op de foto) nauwelijks aan, maar komt eind volgende maand toch met de open 500C-variant van de schorpioen naar Los Angeles. Ook de open sportieveling zal 160 pk hebben. Fiat doet het na nog geen twee jaar al erg goed in Amerika, want alle versies die nu in de verkoop zijn (500, 500C en 500 Abarth) worden flink aan de man gebracht. Daarom blijft Fiat met een gezonde regelmaat met nieuwkomers op de proppen komen, zodat de bekendheid van het Italiaanse merk enkel kan toenemen.

De open 500C doet het erg goed in de zonnige staten van Amerika; hier wordt actrice Julie Bowen (bekend van Modern Family) staande gehouden voor bellen en rijden tegelijk.

Recentelijk heeft men al de 500T op de markt gebracht met 135 pk, die wij eveneens als Abarth kennen. Behalve de extra gepeperde 500C komt Fiat ook met de elektrische 500E naar Californië, wat bovendien een wereldprimeurs is. Het eerste model, waar wij in Europa zelfs voorlopig nog geen kennis van zullen kunnen nemen. Volgend jaar mag ook de 500L voet aan wal zetten in het land van de onbegrensde mogelijkheden. De Los Angeles Auto Show start op 29 november.

Lapo Elkann zei ooit dat hij de Abarth de ideale stadsracer vindt. Daarom rijdt hij hier ook met dit prachtige exemplaar door New York. Let op de pet op het dashboard met de tekst ‘Ruthless’
…als dat maar goed gaat met parkeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.