Fiat omlaag door onduidelijkheid aankoop Chrysler

fiat beurs

Het feit dat afgelopen weekend Sergio Marchionne toch heeft laten weten dat de aankoop van het overige aandeel Chrysler niet eerder dan in het vierde kwartaal zal plaatsvinden, ondanks eerdere geruchten dat een aankoop aanstaande was, heeft Fiat gisteren geen goed gedaan op de beurs. Er klonk vanuit de hoek van analisten namelijk een negatief koopadvies voor het aandeel.

Reden is het onduidelijke perspectief dat er nu heerst , ondanks dat de CEO sprak over meer dan voldoende liquiditeit. De vraag is namelijk nog steeds waar het geld precies vandaan zal komen. Analisten van UBS zeggen nu dat men beter gewoon kan afwachten wat er gaat gebeuren. Fiat is op ‘Neutral’ gezet en daalt nu weer na een maand van gestage stijging. De koers ging sinds mei van 4,80 euro naar 6,40 euro en is inmiddels teruggezakt naar 5,68 euro.

4 gedachten over “Fiat omlaag door onduidelijkheid aankoop Chrysler

 • 13 juni 2013 om 13:00
  Permalink

  Zal wel een winstneming zijn van degenen die lekker willen profiteren van plotselinge stijging. Marchionne is steeds heel duidelijk geweest hoe de zaken er voor liggen. Totaal geen paniek.

  Beantwoorden
 • 13 juni 2013 om 18:35
  Permalink

  Precies, mensen willen winstnemen en zoeken een goede gelegenheid om eruit te stappen. Dat soort adviezen van koop/vasthouden/verkopen moet je met een stevig korreltje zout nemen. Die zijn namelijk altijd gebaseerd puur op financiële gegevens, terwijl degene die bijvoorbeeld Autoedizione leest veel meer informatie heeft om zijn beslissingen op te baseren.

  We kunnen er vanuit gaan dat FIAT dit jaar, dankzij de 500L en de Panda die nu in volle produktie is al een stuk beter zal gaan draaien dan vorig jaar. En als Melfi gereed is, zal de winstgevendheid nog verder toenemen. Ik ben daarom van mening dat er beslist meer muziek in het aandeel zit, en dat is helemaal los gezien van mogelijke plotselinge rally’s door overnamegeruchten.

  Beantwoorden
 • 13 juni 2013 om 20:44
  Permalink

  @dmantione: lees je wel eens over de ineenstorting van de verkochte aantallen op de belangrijkste markten?. Ook geen benul van wat een klein autootje oplevert, ik bedoel netto?
  lijkt er niet echt op.

  Beantwoorden
 • 13 juni 2013 om 21:38
  Permalink

  Dat lees ik zeker, maar dat gaat over het verleden. Ik verwacht niet dat de verkopen hier nog veel verder zakken. Voor wat de koers bepaalt moet je vooruit kijken: De koers is een waardering van de toekomstige winstverwachting. Daar moet je de goedlopende activiteiten buiten Europa bij optellen, evenals de waarde van het aandelenpakket Chrysler dat men al bezit, dat gezien de goede resultaten bij Chrysler, best een centje meer waard wordt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.