Home » FCA , Fiat

Fiat ook in maart stevig aan de leiding in Brazilië

5 april 2013 13:59 2 reacties

fiat brasil

De verkoop van auto’s in Brazilië is voor alle autobouwers zeer lucratief deze dagen. Daarom doet het ons extra deugd om te zien dat Fiat veruit de sterkste is op deze grote markt. In maart werden op de Braziliaanse markt in totaal 283.912 auto’s verkocht. Daarbij zijn er ook nog eens 43.529 auto’s geëxporteerd naar nabij gelegen markten.

Fiat ziet de koppositie stevig overeind blijven staan en zelfs iets toenemen. Het verkocht in maart 47.483 auto’s. Dat waren er slechts 0,1% minder dan vorige maand. Fiat heeft 22,6% van de markt in handen. Nummer is twee is VW met 20% dat toch steeds iets verder achterop raakt (-0,6%). In maart werden in het land van de Samba 2,8% auto’s meer verkocht dan in februari, omdat het grote carnaval weer achter de rug is.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • dmantione schrijft:

    Huh? Dus de totale verkoop stijgt met 2,8%, FIAT verkoopt net ietsje minder, de conclusie is dus dat het marktaandeel met net iets meer dan 2,8% gezakt is??

    Dat lijkt me nou niet een reden om de vlag uit te hangen.

  • mareblu schrijft:

    @dmantione: eens dat minder verkopen en marktaandeel verliezen geen reden is om de vlag uit te hangen. Maar Fiat is wel marktleider en de voorsprong op de nummer 2 VAG groeit, dat is goed nieuws. Bovendien: kijk eens naar de aantallen: Fiat verkoopt in Brazilie nu evenveel als in heel Europa! Spijtig voor ons, maar begrijpelijk dat Marchionne de totale ineenstorting van Lancia en Alfa Romeo door gebrek aan modellen niet zo belangrijk vindt.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

Volg ons

Advertenties