Fiat Panda Trekking al online samen te stellen

De nieuwe Fiat Panda Trekking wordt binnenkort op de autosalon van Parijs geïntroduceerd, maar is nu al online samen te stellen. Het model wordt gepositioneerd tussen de normale Panda en de 4×4. Ondanks dat de looks aardig met de 4×4 overeenkomen, wordt deze alleen door de voorwielen aangedreven. Wel wordt er een nieuw aandrijfsysteem toegepast dat Traction+ wordt genoemd. Het systeem dat grote overeenkomsten met het Q2 differentieel heeft, werkt alleen tot een snelheid van 30 km/h. Boven deze snelheid wordt het systeem automatisch uitgeschakeld.

De werking van Traction+ komt erop neer dat het systeem constant de tractie van de wielen controleert. Als één van de aangedreven wielen grip verliest grijpt het systeem in door deze af te remmen, en het vermogen naar het andere wiel over te brengen. Ook is het remsysteem dusdanig aangepast dat doorglijden bij abrupt remmen op een slechte ondergrond voorkomt.

Het uiterlijk wijkt zoals eerder vermeld iets af van de 4×4 variant. De beschermplaat is bijvoorbeeld van normaal aluminium in plaats van geborsteld. De Trekking wordt aangeboden met een 85pk sterke Twinair, 1.3 Multijet met 75pk en een Natural Gas Twinair met 80pk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.