Fiat top zaterdag in gesprek met Italiaanse regering

Volgens de internationale nieuwsbron, Reuters, zal de Italiaanse regering aankomende zaterdag de Fiat top ontmoeten, om Fiat’s toekomststrategie te bespreken. Zowel voorzitter John Elkann als de CEO, Sergio Marchionne, zullen hierbij aanwezig zijn. Namens Italië zullen premier Monti, Corrado Passera (industrie) en Elsa Fornero (werkgelegenheid) het woord doen.Voor de Italiaanse regering is de meest interessante vraag uiteraard wat de plannen voor Fiat in Italië zijn.

Het gesprek is naar aanleiding van een interview met Marchionne die daar aangaf dat eerdere investeringsplannen voor de groep niet langer realistisch waren. Recent heeft Marchionne na wilde speculaties in de media aangegeven dat hij nooit heeft gesproken over het sluiten van fabrieken. Hij heeft daarbij echter wel verteld dat er serieus naar de huidige situatie moet worden gekeken, en dat Italië voor eventuele oplossingen open moet staan.

 

3 gedachten over “Fiat top zaterdag in gesprek met Italiaanse regering

 • 20 september 2012 om 14:57
  Permalink

  Zware delegatie vanuit beide partijen. Geeft ook wel aan dat Fiat onder stevige druk zal worden gezet. Het is geen informatie-avondje…

  Beantwoorden
 • 20 september 2012 om 16:58
  Permalink

  In wezen valt er niets onder druk te zetten, FIAT kan zelf bepalen wat het wil. De vakbonden (en een hoop Italianen zelf ook trouwens) blijven FIAT wijzen op de (in het verleden) gekregen overheidssteun en dat Lingotto daardoor verplichtingen heeft. Het is niet voor niets dat SM geen staatssteun meer wil; anders komen ze nooit van dat juk af.

  Beantwoorden
 • 24 september 2012 om 12:59
  Permalink

  is er al iets van een reactie uit dit overleg van afgelopen zaterdag bekend?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.