Home » FCA

Fiat top Zaterdag in gesprek met Italiaanse regering

20 september 2012 0:04 3 reacties

Volgens de internationale nieuwsbron, Reuters, zal de Italiaanse regering aankomende zaterdag de Fiat top ontmoeten, om Fiat’s toekomststrategie te bespreken. Zowel voorzitter John Elkann als de CEO, Sergio Marchionne, zullen hierbij aanwezig zijn. Namens Italië zullen premier Monti, Corrado Passera (industrie) en Elsa Fornero (werkgelegenheid) het woord doen.Voor de Italiaanse regering is de meest interessante vraag uiteraard wat de plannen voor Fiat in Italië zijn.

Het gesprek is naar aanleiding van een interview met Marchionne die daar aangaf dat eerdere investeringsplannen voor de groep niet langer realistisch waren. Recent heeft Marchionne na wilde speculaties in de media aangegeven dat hij nooit heeft gesproken over het sluiten van fabrieken. Hij heeft daarbij echter wel verteld dat er serieus naar de huidige situatie moet worden gekeken, en dat Italië voor eventuele oplossingen open moet staan.

 

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

  • Raaf schrijft:

    Zware delegatie vanuit beide partijen. Geeft ook wel aan dat Fiat onder stevige druk zal worden gezet. Het is geen informatie-avondje…

  • marcopas schrijft:

    In wezen valt er niets onder druk te zetten, FIAT kan zelf bepalen wat het wil. De vakbonden (en een hoop Italianen zelf ook trouwens) blijven FIAT wijzen op de (in het verleden) gekregen overheidssteun en dat Lingotto daardoor verplichtingen heeft. Het is niet voor niets dat SM geen staatssteun meer wil; anders komen ze nooit van dat juk af.

  • Raaf schrijft:

    is er al iets van een reactie uit dit overleg van afgelopen zaterdag bekend?

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties