Fiat zal haar productie in Argentinië met 43% doen toenemen

De Argentijnse fabriek in Cordoba gaat flink uitbreiden.

Je hebt bij ons al eerder kunnen lezen over een productiestart in Argentinië van de nieuwe Braziliaanse Uno. Deze ‘lowcost’ is een strategisch zeer sterk model en kan niet snel genoeg haar vleugels uitslaan over de rest van het Zuid Amerikaanse continent. Overigens zal er binnenkort een nieuw model bijkomen als opvolger van de Palio. Volgens Bloomberg gaat het om een flinke toename van de capaciteit van zelfs 43% voor Fiat Auto Argentina. De CEO van deze firma, Cristiano Rattazzi zou dat ook inmiddels bevestigd hebben met de volgende woorden;

“We kunnen niet snel genoeg uitbreiden. We verliezen nu zelfs terrein in Brazilië door een gebrek aan capaciteit. De afstand tussen Fiat en Volkswagen is de afgelopen tijd groter geworden, terwijl Fiat aanvankelijk de leiding nam.”

De Braziliaanse markt is gigantisch en dus heel belangrijk voor Fiat. De investering van 813 miljoen Argentijnse Pesos (meer dan 151 miljoen euro), is voor een groot deel (+/-85%) dan ook met het doel de markt in het buurland beter te kunnen bedienen. De eerste nieuwe modellen kunnen begin volgend jaar al van de band rollen. De investering is een grote stap voor de Argentijnse fabriek. De productie zal hiermee van 70.000 naar 100.000 per jaar gaan.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.