“The new Fiat 500 is now available!”

Zoals je gister al hebt kunnen merken is er een kleine revolutie gaande in Amerika. Fiat is terug in de States.

Het meest bijzondere bij dit alles is eigenlijk vooral de manier waarop de Amerikaanse publieke opinie hiermee omgaat. In plaats van dat men spreekt over een zoveelste poging van een ‘onbetrouwbare Italiaan’, heeft men het over een nationaal feestje op automobiel gebied. Bovendien móet het wel een goed product zijn omdat de meesten spreken over ’the first Fiat built by Chrysler’. Dat klopt helemaal -al is de werkwijze en het initiatief geheel ‘made in Italy’- en ‘Born in the USA’ is in Amerika nog altijd een heel goed en kansrijk aspect. Hiermee staat Fiat nu al 1-0 voor op de andere Europese concurrentie in de ‘nieuwe wereld’, die al jaren keihard moeten knokken op deze toch behoorlijk chauvinistische markt.

Het moment is nu daar sinds de online configurator voor de 500 op het internet is verschenen en het officiële dealernetwerk bekend is gemaakt. De in Mexico geproduceerde 500 heeft een basisprijs van 15.500 dollar, dat zoiets is als 11.500 euro. De motor is altijd een 1.4 MultiAir met 100 pk en 133 Nm max. koppel. Je kunt ‘m krijgen met 5 versnellings handbak of als automaat met de standjes ‘Auto Stick’ en ‘Sport’. De versies heten Pop, Sport en Lounge. Er zijn 14 kleuren verkrijgbaar en natuurlijk  is er het verschil in details voor het chroomwerk en het interieur. De accessoires zijn geproduceerd door Mopar. De 500 heeft standaard 7 airbags (2 voor, 2 zij, 2 voor de ramen en 1 voor de knieën). De carrosserie is aangepast aan de Amerikaanse eisen en het comfort is toegenomen dankzij minder geluid en trillingen in de cabine. Ook de stuurinrichting is aangepast en doet nu ‘volwassener’ aan.  Ook is de klimaatbeheersing en de kachel verbeterd. De stoelen zijn opnieuw ontworpen en het ‘Easy Entry’ systeem is toegepast. De bediening van de radio aan het stuur is anders dan bij ons en de ‘Bose Energy Efficient Series’ geluidsinstallatie met 6 boxen en een subwoofer is nieuw op de 500.

[nggallery id=505]

4 gedachten over ““The new Fiat 500 is now available!”

 • 18 november 2010 om 14:46
  Permalink

  De online configurator is nogal eenvoudig.
  De dealerlocator werkt nog niet 🙂
  De accesoires : er zijn 2 ‘Tumbler’ verkrijgbaar = drinkbeker. De ene in het wit (Ceramic), de andere in het rood (Acrylic).
  Inhoud : 15 oz en 16 oz.
  En die inhoud staat gelijk met 44,4 cl en 47,4 cl …
  Vandaar de grotere bekerhouders 🙂

  Beantwoorden
 • 18 november 2010 om 23:22
  Permalink

  Vreemd dat een automatische versnellingsbak een optie is…in Amerika zou je het andersom verwachten.

  Beantwoorden
 • 19 november 2010 om 12:24
  Permalink

  @Koen:
  werkt nu uitstekend, met werkelijk leuke en mooie accesoires: interieur sfeerverlichting, wifi kijk zelf maar

  Beantwoorden
 • 19 november 2010 om 17:03
  Permalink

  Ja, blijkbaar wordt er telkens wat bij aangeboden. Zoals de Espresso Maker, de Mokina Ballpoint, etc.
  De lichtjes waren er gisteren ook al.
  Maar de accesoires en ‘graphics’ (striping) zijn toch beperkt tov wat in Europa wordt aangeboden aan opties en “personalisatie” van een 500.

  Mopar zal misschien de kat even uit de boom kijken ?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.