Fiat’s aandeel in Chrysler vandaag naar 53,5%

Chrysler aandeel Canada

Chrysler is steeds meer van Fiat. Met nog eens 7,5% erbij staat de teller nu op 53,5%. Lingotto was officieel nog geen grootaandeelhouder hoewel met het Witte Huis alles al beklonken leek. Vandaag maakt de Italiaanse autobouwer dan officieel bekend dat het nu wel zover is en dat het een aandelenpakket met een waarde van 500 miljoen dollar heeft overgenomen van de regering Obama. Daarbij komt ook dat in Canada alles tot een goed einde is gekomen na overleg met premier Jim Flaherty (foto). Met een waarde van 125 miljoen dollar is in het hoge noorden van het Amerikaanse continent nog eens 1,5% overgenomen.

Door de introductie van een extra zuinig nieuw model met Amerikaans label (Dodge op basis van Giulietta met gem. verbruik van ongeveer 1 liter per 14 km) zal Fiat eind dit jaar kunnen voldoen aan een derde deel van de afspraak die tijdens de fusie in 2009 is gemaakt. Hierdoor zal het aandeel tot slot in december toenemen naar 58,5%.

Het zal hier niet bij blijven, want Marchionne heeft reeds aangekondigd, om ook de 40% in handen van een fonds van het UAW uiteindelijk over te nemen tussen volgend jaar juli en december 2016. De Italiaanse autoproducent is dan groot genoeg om ook in de toekomst tot de grootste bouwers ter wereld te kunnen behoren.   

2 gedachten over “Fiat’s aandeel in Chrysler vandaag naar 53,5%

  • 23 juli 2011 om 16:00
    Permalink

    Ja als ze dit kunnen realiseren (ook de overige 40%) dan zeg ik: Petje af !
    En ik weet ook wel dat het beschikbare geld maar één keer uitgegeven kan worden… maar daarna toch echt met Alfa aan de slag en zorgen dat de Giulia een verdiende (en snelle) marktintroductie krijgt ! !

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.