Fiat’s EcoDrive bijzonder populair

Dat bleek laatst al toen we schreven over een heus Eco Drive kampioenschap van Fiat tijdens dit najaar.

Fiat komt nu met de eerste cijfers naar buiten over hoe populair het persoonlijke registratiemiddel nu eigenlijk is. Het blijkt dat veel mensen er op z’n minst lol in hebben om thuis te bekijken hoe zuinig en schoon ze gereden hebben, want de website van Fiat meldt dat dat er al minstens 50.000 zijn. Eigenaren met Blue&Me maken er blijkbaar volop gebruikt van want er zijn rond de 900.000 Fiat’s in omloop met B&M. Momenteel alleen nog in Europa, maar deze cijfers zijn hoopgevend voor de toekomst van de gratis te downloaden software. Fiat zal met de introductie van de 500 in Amerika, dit terrein ongetwijfeld verder ontwikkelen. Resultaten tonen aan dat 10% van de gebruikers binnen enkele weken tot zelfs 16% zuiniger is gaan rijden, wat best een kunst is. Eco Drivers zijn dus eigenlijk een nieuw soort automobilisten… en hobbyist.

Volgens Fiat kan een model dankzij het gebruik van EcoDrive door de eigenaar, maar liefst 2,9 ton minder aan CO² uitstoten gedurende de totale levensduur. En de brandstofbesparing komt dan op 1600 euro. Maar er zijn ook andere voordelen. Zo kan EcoDrive je op een vloeiendere manier door de stad laten rijden waardoor een rit ook echt korter duurt.

Een gedachte over “Fiat’s EcoDrive bijzonder populair

  • 29 november 2010 om 15:19
    Permalink

    L.Is Ik ben sedert enige dagen de bezitter van een fiat punto evo 1.3 .multijet.Ik heb een usb stick via mijn PC klaargemaat voor in de auto.Mijn vraag aan u is of ik na een rit de stick zonder andere handelingen uit de usb aansluiting kan halen. Bij voorbaat mijn hartelijke dank, vriendelijke groet, , hoogachtend, D. Molenaar

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.