Home » Alfa Romeo

GAC gaat in China Alfa Romeo’s bouwen voor Fiat

21 november 2011 18:46 3 reacties

GAC Alfa Romeo

De zesde autobouwer van China, Guangzhou Automobile group Co LTD (GAC), heeft vandaag vanaf de autoshow in deze industriestad laten weten dat het in de nabije toekomst vooral ook Alfa Romeo’s gaat bouwen in samenwerking met Fiat SpA. Dit bericht sluit aan op de eerdere verklaringen van Marchionne, waarin hij zei dat Alfa Romeo een mondiaal merk moet worden samen met Jeep. Volgens GAC zal het in eerste instantie om minimaal 140.000 Alfa’s per jaar gaan.

De samenwerking tussen Fiat en GAC krijgt vanaf juli concreet vorm, wanneer op het Compact Wide platform een nieuwe sedan zal worden gebouwd voor het merk Fiat. Volgens GAC CEO Zeng Qinghong is men nog in overleg over de termijn waarin ook de productie van de Alfa Romeo zal aanvangen. De onderneming heet officieel Guangqi Fiat en is volgens de Chinese autofabrikant een fabriek waar steeds meer modellen en merken geproduceerd zullen gaan worden. Een stevige basis voor het laat in China arriverende Fiat, dat volgens sommigen op zeer aanvallende wijze de afgelopen jaren naar nieuwe openingen heeft gezocht. De bouw van de nieuwe fabriek begon in 2009 en is inmiddels zo goed als voltooid. Ondanks dat de luxere segmenten in China al druk bezet worden door producenten als BMW, Mercedes, Audi en GM, zal Alfa Romeo er alles aan doen om in China een vaste waarde te worden op de premium markt.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • hape schrijft:

  Da’s toch goed nieuws !! Natuurlijk is de markt daar al aan het verzadigen maar ik denk dat er kansen liggen om een merk als Alfa daar goed op de kaart te zetten…. als sportief merk met een zeer onderschijdend design… geen last van die aloude roestnaam en onterechte onbetrouwbaarheid.
  140.000…. niet slecht voor een begin.

 • niccolo schrijft:

  Idd goed nieuws; een volume dat het merk mogelijkheden geeft leuke dingen voor elders te ontwikkelen.

  Was al blij met de GAC Trumpchi als verzekering voor onderdelen van de 166 in de toekomst 😉

 • Lusso schrijft:

  140.000! Dat is meer dan hier in Europa…

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties